Tgrt Haber

İYİ Parti'de krizin sonu yok: Yeni istifalar yolda

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2023 09:30 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 10:07

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlere tek başına girme kararı alması sonrası başlayan istifa akımı devam ediyor. Partinin önde gelen isimlerinden Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz'ın istifaları partide deprem etkisi oluştururken dün de Adnan Beker istifasını vermişti. Akşener istifalar hakkında 'yorum yapılmaması' konusunda direktif verdi. Ancak kulislerde üç önemli ismin adı daha geçiyor.

Politika gündeminin yerel seçimlere çevrildiği günlerde İYİ Parti'de üst düzey istifa yaşandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ittifaksız yola devam etme kararı alması sonrası partide kriz patlak verdi.

İYİ Parti'de geçtiğimiz günlerde yaşanan üst düzey istifalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bahadır Erdem, eski milletvekili Durmuş Yılmaz, Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz’ın ardından Ankara milletvekili Adnan Beker de partiden ayrıldıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. 

"KAPIM VE TELEFONUM AÇIK"

Beker, “Benimle beraber yürüyen tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti çatısı altında artık ülkeye daha fazla katkı sağlayamayacağını düşündüğü için istifa ettiğini kaydeden Beker, “İYİ Parti ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti’ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhâl olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır” dedi. 

"SEÇİM KARARI İKTİFARA YARAR"

Beker’in ardından İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan da istifa ettiğini duyurdu. Partinin yerel seçim kararını eleştiride bulunan Arslan, bunun iktidara yarayacağı bildirdi. 

"İTTİFAKSIZ SEÇİM' KARARI İSTİFALARI GETİRDİ"

Cumhuriyet Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre, İYİ Partili kurmaylar, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in istifa kararları hakkında partililerin yorumdan kaçınmasını istedi. 

İYİ Partili bir kurmay, Adnan Beker'in Ankara'da Mansur Yavaş'a karşı aday çıkaracağı ihtimali üzerine partiden ayrıldığını ve ilerleyen günlerde bu sebebepten istifaların geleceği konuşuldu. 

İYİ Parti kulislerinde istfiasını verecek vekiller arasında Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz ve Seyithan İzsiz’in adı geçiyor. 

TGRT Haber Ankara Haber Müdür Ahmet Sözcan da yerel seçime doğru İYİ Parti’de ayrışmaların ivme kazanacağını söyleyerek "İYİ Parti’den istifa edenler başka başka partilere dağılacaklar" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...