Tgrt Haber

İYİ Parti’de ‘Yavuz Ağıralioğlu’ rahatsızlığı! Gündem olan sözlerine tepki geldi

24 Mart 2023 06:22 - Güncelleme : 24 Mart 2023 06:30

Son dakika haberi: İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız’ sözlerine İYİ Parti cephesinden ilk cevap geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Ağıralioğlu’nun sözlerine zamanlamayı dikkat çekerek “Bizi üzen, bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında perdeleyen bir gelişme oldu” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlere 51 gün kaldı. Milyonlarca seçmen kurulacak olan sandıklar ile Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem milletvekilini seçecek. Yapılacak olan kritik seçimlerde Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu​ çalışmalarını sürdürürken CHP liderinin adaylık sürecine ilişkin çok sert tepkiler İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’ndan geldi.

İYİ PARTİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının 6’lı Masa’ya dayatıldığını söyleyen Ağıralioğlu’nun sözlerine partisinden de tepki geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. Bizi üzen, bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında perdeleyen bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.

"YAVUZ BEY İTİRAZ EDENLERİN ARASINDA DEĞİLDİ"

Tatlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Yavuz beyin bu konuşmasının iki boyutu var. Birincisi zamanlaması. Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. İYİ Parti 81 ilde teşkilatlanmış, 973 ilçenin 964'üne tabela asmış, 900 bin üyesiyle Türkiye'nin en yeni kurulan partilerinden olmasına rağmen Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz. Toplantıda Yavuz Bey itiraz edenlerin arasında değildi. Bütün bu emekler ve müzakereler gidiyor. Bu güzel tablonun medyada geride kalması ve hepimiz bunun sevinciyle akşam edeceğimize Yavuz beyin sözleriyle bunun heba olması gerçekten üzmüştür. Ben üzüntülüyüm. Yavuz bey bizim arkadaşımız farklı tavırları olabilir ama özellikle zamanlaması üzüntü verici. Grup Başkanı olarak söylüyorum üzüldük. Erteleyebilirdi. Camiamızın da üzüldüğünü söyleyebilirim.

"YÜZ BİNLERCE BEKLENTİNİN SEVİNCİNİ PERDELEYEN BİR GELİŞME"

"Elbette itirazlarımızı yaptık" diyen Tatlıoğlu, "Böyle doğru kararlar alarak geldik. Bakın bunu yapan başka bir parti yok. Bizi üzen bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında, maalesef bırakan demeyeyim ama perdeleyen bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...