Tgrt Haber

İYİ Parti'den Ankara ve İstanbul için net açıklama: Adaylarımız hazır 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 09:00 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 09:20
İYİ Parti'den Ankara ve İstanbul için net açıklama: Adaylarımız hazır 

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından çıkan karar göre, parti 81 ilde kendi belediye başkan adaylarıyla seçime girecek. Gözler 2019 yılında ittifak kurarak kazanılan İstanbul ve Ankara'ya çevrilirken İYİ Partili yetkililerden bu iki şehir için net açıklama geldi. 

İYİ Parti​ Sözcüsü Kürşad Zorlu​, GİK toplantısının ardından yerel seçimlere ilişkin partisinin yol haritasını açıkladı. Zorlu, toplantıda oy çokluğu sonucunda 81 ilde aday çıkaracaklarını söyledi. 

İYİ Parti'nin kendi adaylarını belirleyerek 'kıskaç siyasetine' son vermeyi hedeflediğini belirten Zorlu, "Buna göre 31 Mart 2024​ tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatımızın görüşlerinin yanı sıra aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, süreç yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Akşener’in de “Kendi başımıza yol yürüyeceğiz. Son sözü ise millet söyler. Bizim hedefimiz ise 2028’de iktidar olmak" dediği de öğrenildi. 

"İKİ ŞEHİRDE ADAYLARIMIZ HAZIR"

İYİ Partili yetkililer, "Aday olmaları halinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a da mı destek vermeyeceksiniz? Ankara ve İstanbul’da da mı kendi adaylarınızla seçime gireceksiniz?" sorusuna, "Ankara ve İstanbul için de adaylarımız hazır" cevabını verdi.    

İYİ Partili yetkililer, “Ankara ve İstanbul için adaylarının kim olacağı” sorusuna ise “henüz partinin yetkili kurullarında bir değerlendirme yapılmadığı” gerekçesiyle cevap vermedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...