Tgrt Haber

İYİ Parti'den 5 günde geri adım sinyali: Güç birliği olmadan seçimi kazanmak mümkün değil

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 18:20 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 18:43
İYİ Parti'den 5 günde geri adım sinyali: Güç birliği olmadan seçimi kazanmak mümkün değil

13 Eylül'deki GİK toplantısında yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracağını açıklayan İyi Parti, ittifak için bu kez geri adım attı. Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, büyükşehirler için olası ittifaka yeşil ışık yaktı. Muhalif seçmenin psikolojisinin hesaba katılması gerektiğini vurgulayan Erdem, "Yerel seçimlerde güç birliği olmadan büyükşehirlerde seçim kazanmak mümkün değil" dedi.

14-28 Mayıs'taki seçim yenilgisinin faturasını CHP​'ye kesenİYİ Parti, 13 Eylül'deki Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında 2024'teki yerel seçimler​ için 81 ilde kendi adaylarını çıkartacaklarını açıklamıştı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem​, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yerel seçimlerde büyükşehirler için olası bir ittifaka yeşil ışık yaktı.

'GÜÇ BİRLİĞİ OLMADAN KAZANMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Erdem, yerel seçimlerde olası bir ittifak ile ilgili "Güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti, yerel seçimler için 81 ilde kendi adaylarını belirleyeceğini açıklarken CHP kanadından yapılan değerlendirmelerde büyükşehirlerdeki kazanımların korunmasından yana görüşler ağır basıyordu. 

Sosyal medya hesabından seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Erdem,  "Koalisyonların ülkeyi mahvettiği iddiası ile Anayasayı değiştirerek Türkiye’yi yüzde 50+1 e mahkum eden AKP ve MHP, Türkiye’yi koalisyondan bin beter olan ittifak rejimine mahkum etmiştir." diye konuştu.

'MİLLET İTTİFAKI AKILLICA HAREKET ETMEDİ'

2023 Genel Seçimleri'nde kullanılan ittifak modelini de eleştiren Erdem, şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhur İttifakı gerçeği sona ermedikçe önümüzdeki yerel seçimlerde de güç birliği olmadan büyük şehirlerde seçim kazanmak mümkün değildir. AKP tarafından Türkiye’nin içine sokulduğu ve demokratik bir anayasa olmadan değişmesi mümkün olmayan İttifak rejimini kötülemek ile iktidarı yenmek de mümkün değildir. Genel seçimi muhalefete kaybettiren ittifak sisteminin kötülüğünün yanı sıra asıl Millet İttifakının akıllıca hareket etmemesidir." 

'HIRSLAR ÖNE ÇIKARSA SEÇİM KAYBEDİLİR'

Muhalif seçmenin psikolojisinin hesaba katılması gerektiğini vurgulayan Erdem, son olarak şunları söyledi:

 "Akıl bir yana konup hırslar öne çıkınca seçimin de kaybedileceği açıktır. Akılla, matematik biliminin gerçeği ile, Türkiye düşünülerek, ülkeden ümidini kesen, duyduğu bıkkınlık ve hayal kırıklığı ile muhalefeti cezalandırmak için oy atmaya gitmeyecek olan ‘muhalif seçmenin psikolojisi’ düşünülerek hareket edilmez ise yerel seçimlerde de sonuç değişmez." 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...