Tgrt Haber

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni salvolar: Bizimle helalleşmesi lazım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
24 Mart 2023 18:34 - Güncelleme : 24 Mart 2023 19:02

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu iki gün önce verdiği demeçlerin etkileri devam ederken yeni bir çıkış daha geldi. Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına göndermede bulunan Ağıralioğlu, "Partime, Genel Başkanıma yapılanlardan rahatsızım. Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partililerle helalleşmesi lazım" dedi. Ağıralioğlu ayrıca masadaki aday krizinde masadan kalkan partinin İYİ Parti olduğunu yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğünü ifade etti.

İki gün önce basın toplantısında kullandığı ifadelerle dikkat çeken İYİ Parti​ İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu​'ndan Kılıçdaroğlu​'na ve masadaki diğer liderlere ilişkin yeni çıkışlar geliyor. 

Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, "Masadan kalkan bizmişiz gibi takdim edilen bir süreç yaşandı. Masanın ruhuna riayetsizliğin bize ödettiği bedel var. Partime, Genel Başkanıma yapılanlardan rahatsızım. Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partililerle helalleşmesi lazım. Hükümeti eleştirdiğimiz ne varsa bize boca edildi" ifadelerini kullandı. 

İki gün önce yaptığı çıkışla ilgili konuşan Ağıralioğlu, "Düzenlediğimiz basın toplantısının muhteviyatıyla ilgili genel başkanımızla görüşmemiz olmadı. En son 3 gün önce görüştük. Süreci değerlendirdik, masadan kaldırıldı, tekrar masaya avdet edildi. Bu süreçte önceliklerimiz ne olmalı, partilerimiz ne kadar kuvvetli çıkabilirse ona konsantre olmalı diye. Seçim, parlamentoda temsiliyeti ne kadar kuvvetlendirme yönünde istişarede bulunduk. Tek başına kalmanın, müstakil olmanın, zorlukları, avantajları hem GİK hem divanda görüşüldü. Genel başkan da masadan kalkarken de 'GİK'in onayıyla veriyoruz' demişti. Biz konuştuğumuz meseleleri sizin programlarınızda da üç dört senedir konuşuyoruz" ifadelerini kullandı. 

"MASADAN KALKAN BİZMİŞİZ GİBİ TAKDİM EDİLDİ"

Adaylık krizi sonrası Akşener'in itirazıyla dağılmanın eşiğine gelen 6'lı masadan kalkan partinin İYİ Parti olduğuna yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyleyen Ağıralioğlu, "Biz süreç içerisinde gadre uğrayan partiyiz. Masada itiraz eden, masadan kalkan bizmişiz gibi takdim edilen bir süreç yaşandı. Masanın kuruluşundan itibaren güçlendirmek için her şeyi yaptığı yerde bir milim oynamadık. İstişare, mutabakat, ortak akıl, usüle ve esasa dair ne varsa hepsinin arkasında bir milim oynamadan duruyorduk. Masayı alıp gittiler. Sanki masadan biz kalkmışız gibi bir bedeli oldu bize. Masada 5 kişinin onayı alınmış oldu. Meral Akşener​'e 'Siz imzalamasınız da olur' diye riayetsizliğin bize ödettiği bedel var. Masa önümüzden kaldırıldı, masayı alıp gittiler" dedi. 

"BEN PARTİMDEN RAHATSIZ DEĞİLİM"

"İyi Parti çok arzu ediyor ki 65-75 olsun. Süreci bütün takdim ettiğimiz esaslar çerçevesinde partinin siyasi menfaatini öncelemediğimiz için yaptıklarımızın nezaketsizlikle karşılaşması partiyi şoka soktu. Burada tekliflerimizin merkezinde daha çok mutabakatla kazanmak. Bu tekliflerimizin hassasiyetin merkezinde kaybetme korkumuzu anlamak ya da empati yapmak yerine kabalıkla mükabele edilmesi. Sonra masada yok sayılarak 'siz imzalamasınız da olur' cüretkarlığına kavuşması asla kabul edilir bir şey değil. Söylediklerimizin ciddiye alınmadığını gördüm. Ben partimden rahatsız değilim, partime yapılanlardan rahatsızım. Ben endişemi ifade ettim. Kurucusu olduğumuz masada bize böyle davranan yarın güçlü olduğunda bize ne yapar endişesi duyuyorum. Helalleşmek metaforuyla milleti sarıp sarmalayacaksa, Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partililerle de helalleşmesi lazım. Benim itirazım partime yapılanlara, genel başkanımın maruz kaldığı muameleye. Ben genel başkanın istişare sürecine dahil olduğu mızıkçılık yapacağım iradesini temsil etmiyorum. Milletten duyduğumu masaya arz ediyorum." 

"İYİ PARTİ KIRILDI, KILIÇDAROĞLU İYİ PARTİ İLE HELALLEŞMELİ"

"İstişareden çıkan kararlara uyulmak zorundadır. Görülsün ki İYİ Parti kırıldı. 5 yıllık emekler var, bu emeklerin bu şekilde heba edilmesine bir itirazdır. Biz insanız, kalbimiz var, umutlarımız var. İYİ Parti şimdi sahada gücünün kırılmasına sebep olan coşku kaybı var, o da bu süreçteki nezaketsizliktir. Ben siyasette İyi Parti'yi hep üçüncü yol gibi bildim. Benim mesuliyet alanımda hep bir makul üçüncü yol. 'Hepimiz beraberiz' diyebilen, seçmenin hepsini canından aziz bilen herkesi kendinden bilebilen bir siyasi şuurun inşa edileceği kulvarda gördüm." 

NE OLMUŞTU? 

TBMM'de iki gün önce basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ ve HDP'yi eleştirdi. Ağıralioğlu, "Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz" demişti. 

 

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...