Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Akbelen' kampanyalarına tepki: Çevre hassasiyetiyle alakası yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 18:30 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 20:03

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Elektrik Santrali'ndeki çalışmaların durdurulması için başlatılan kampanyalara tepki gösterdi. Erdoğan, "Kampanyaları ağaç sevgisi ile izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinalllere aldırmıyoruz" dedi. Enflasyonun tek hanelere ineceğinin de altını çizen Erdoğan, binlerce fındık üreticilerine müjdeli haberi verdi. Erdoğan, fındık alım fiyatının Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Kritik Kabine Toplantısı'nın hemen ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan​, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Kemerköy Termik Santrali ile ilgili çalışmaları engelleme girişimlerine değinen Erdoğan, başlatılan kampanyalara tepki gösterdi. Bölgede kesilen ağaçların kat ve kat fazlasının dikileceğini belirten Erdoğan, "Kampanyaları ağaç sevgisi ile izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinalllere aldırmıyoruz" dedi. 

Enflasyon​ konusunda en büyük başarının kendi dönemlerine ait olduğunu aktaran Erdoğan, "Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşürende biz olduk. Enflasyonu yeniden tek haneye biz indireceğiz" ifadelerini kullandı. Binlerce fındık üreticilerine müjdeli bir haber de veren Erdoğan, fındık alım fiyatının Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

"KÜRESEL SİSTEMİN EN ÜST LİGİNE YÜKSELECEĞİZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz için eser ve hizmet üretmeyi sürdürüyoruz. Milletimize hizmetten başka hiçbir gaye gütmedik. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, 'Zaman bizden yanadır' diyerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye asırlar sonra ilk defa küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

AKBELEN MESAJI

Bunun son örneklerinden biri Kemerköy Termik Santrali ile ilgili çalışmaları engelleme gayretleridir. Bu santral ülkemiz ekonomisine 1 milyar dolar katkı sağlıyordu. Özelleştirme sonrası verimi yüzde 50'den fazla verimliliği arttı. Ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Kömür çıkarılacak alanda kesilecek ağaçların kat kat fazlası farklı yere dikileceği ilgili kurumlar tarafından açıklanmıştır.

Tek gayesi ülkenin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Biz çevreci görünümlü marjinallere bakmıyoruz, sadece işimize bakıyoruz. Buradan ana muhalefet​ liderinin başına sesleniyorum. Muğla Belediyesi onların yönetiminde. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bunun rakamını açıklayın. Bir tane ağaç diktik diyemezler. Biz AK Parti olarak milyarları aşan ağaç dikimleri yaptık.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Akbelen' kampanyalarına tepki: Çevre hassasiyetiyle alakası yok

MUHALEFETE SEÇİM TEPKİSİ

Özellikle buradan bir kez daha sesleniyorum. Başarmamadanız, başaramayacaksınız. Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek, fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Hiçbir program ortaya koymadan sadece insanlarımızın dertlerini istismar ederek, rüyalara dalanlar kabusla uyanmaya mahkumdur. Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet sandıkta tescil eden iradeyi kabul etmiyor.

Her gün yeni bir aday çıkıyor. Vergi uzmanı oldukları için matematiği çok iyi olduğu için 39 tane vekili o yavrucaklara verdikleri için eyvah yalnız kaldık diyorlar. Türkiye'nin en büyük talihsizliği, iş bilmez muhalefete sahip olmasıdır. Biz bugünkü sorunlara çözecek yarınlarımızı daha güçlü hale getirecek projeler için koşuştururken, kendi siyasi hırslarını düşünenler unutulmayacaktır.

"ENFLASYONU YENİDEN TEK HANEYE BİZ İNDİRECEĞİZ"

Bugün çok tartışılan enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Biz Türkiye'nin sadece güncel değil çok eskiden gelen kronik sorunuyla mücadele ediyoruz. Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşürende biz olduk. Enflasyonu yeniden tek haneye biz indireceğiz. Dikkat edilirse bu süreçte asla ödün vermediğimiz 2 husus vardır. Biri istihdam diğeri de büyüme. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 85 MİLYONA SESLENDİ

Her bir vatandaşımıza buradan sesleniyorum. Ülkesinin kalkınması için emek veren herkese sesleniyorum. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında dalgalanmalar olabilir. Hem içerde yaşadıklarımız hem de bölgesel krizlerin birtakım sorunların yol açtığı sıkıntılar gelip geçicidir. Türkiye'nin gücü geçmişle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Bu dönemde hep birlikte yapmamız gereken milletin ortak değerleridir. Bunu başardığımızda önümüzde kimse duramaz. Kurumlarımızın çalışmalarında, sistemin işleyişinde hala eksikler mi var? İki elin parmakları gibi kenetlenirsek hepsinin üstesinden geliriz.

FINDIK ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Bu sene 125 tonluk bir rekolte bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'ni üreticileri korumak için yeniden görevlendirdik.

Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendi.Alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...