Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “16’lı Masa” çıkışına Tanju Özcan cevap verdi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 11:11 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 12:39
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “16’lı Masa” çıkışına Tanju Özcan cevap verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “devam” sinyali ve 16’lı Masa çıkışına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevap verdi. “Hesap uzmanı” ifadesiyle göndermede bulunan Özcan’ın sözleri gündeme oturdu. 

Seçim sonrası CHP’de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” mesajı sonrası gözlerin çevrildiği Kemal Kılıçdaroğlu​ partisinin grup toplantısında dikkat çeken ifadeler kullandı. “Yola devam” mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olmasına kesin gözüyle bakılırken “Açık net söylüyorum, değil 6’lı Masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı Masa kuracağım, yeter ki Türkiye aydınlığa çıkaralım” sözleri yeni polemiğin fitilini ateşledi.

TANJU ÖZCAN TEPKİ GÖSTERDİ

CHP​ liderinin sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken eleştiriler de peş peşe gelmeye başladı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na cevap verdi.

“Hesap uzmanı” kelimesiyle ironi yapan Özcan şu ifadeleri kullandı;

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1671200551139258383

Bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız “Gerekirse 6’lı masa yerine 16’lı masa kurarız” dedi. Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6’lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik. Masa 16’ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...