Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesinin ardından Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını açıkladı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 13:36 - Güncelleme : 25 May 2023 13:53
Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesinin ardından Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını açıkladı!

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesi sonrası olağanüstü toplanan Yeşil Sol Parti ikinci tur kararını açıkladı. Pervin Buldan "Erdoğan bizim için tercih olamaz" derken ikinci turda isim vermeden Kılıçdaroğlu'na destek çağrısında bulundu

Türkiye 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi​ için sandık başına gidecek. Kritik seçimler öncesinde en çok oyu alan iki isim yani Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında geçecek yarış öncesinde adaylar çalışmalarını hızlandırdı. ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ikinci turda destek vereceği yönündeki açıklamanın ardından Zafer Partisi​ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında görüşme gerçekleşti. Yapılan görüşme ile birlikte Özdağ’ın 7 maddelik teklifini kabul eden Kılıçdaroğlu’nun bu kararı kendisini ilk turda destekleme kararı veren HDP ve Yeşil Sol Parti tarafından tepki ile karşılandı.

HDP SON KARARINI AÇIKLADI…

HDP ve Yeşil Sol Parti bugün gerçekleştireceği toplantının ardından kameralar karşısına geçti. İkinci tur kararını veren HDP ve Yeşil Sol Parti eş genel başkanları konu ile ilgili kameraların karşısına geçti. Pervin Buldan şu ifadeleri kullandı;

Zafer Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan protokole yönelik eleştirilerimizi dün sizlerle paylaştık. HDP ve Yeşil Sol Parti olarak halkın hak, adalet ve özgürlük mücadelesine kefiliz. 28 Mayıs seçimlerinde oylarında oylanacak olan bu rejimin devam edip etmeyeceğidir. Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy özgür, demokratik ve adalet istiyor. Erdoğan bizim için seçenek değildir. Bir kez daha belirtiyoruz ki 28 Mayıs'ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize inanıyoruz. İnanıyoruz ve sandığa eksiksiz gideceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük arzumuzdur. İnatla mücadelemizi sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...