Tgrt Haber

Millet İttifakı gözünü milliyetçi oylara dikti! MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya uyardı: MHP'den ayrılanlar üzerinden kumpas kuruyorlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 10:34 - Güncelleme : 25 May 2023 11:11

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine 2 gün kaldı. İlk turda hezimete uğrayan Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, milliyetçi kesimin oylarına yöneldi. Söylem değiştiren Kılıçdaroğlu, MHP’den kopanlarla işbirliğini daha da genişletti. TGRT Haber’de MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, “Eski ülkücüler üzerinden kumpas kuruyorlar” diyerek uyardı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece 2 gün kalırken nefesler de tutuldu. 14 Mayıs’ta hezimete uğrayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kaçan milliyetçi oyları geri getirmek için yeni hamleler yapıyor. Milliyetçi söylemler geliştiren Kılıçdaroğlu, son olarak milliyetçi kanattan gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile de anlaştı. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu​ da seçim çalışmaları kapsamında ülkücü grubun yürüyüşüne katıldı. Peki 28 Mayıs seçimlerine sonuç nasıl çıkacak? Ülkücüler Millet İttifakı’na oy verir mi? Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na katılmasında MHP’nin tavrı nedir? TGRT Haber’de Cem Küçük​ ile Günaydın Türkiye Programında MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vatan, millet ve bayrak diyenlere karşı yürütülen kumpasın eski ülkücüler ve MHP’den ayrılanlar üzerinden yürütüldüğünü dikkat çekerek “Kılıçdaroğlu 14 Mayıs’tan daha az oy alacak” dedi. 

ANKETÇİLER MHP ÜZERİNDEN ALGI YÖNETİYOR 

MHP’nin anketlerde sürekli aşağı çekildiğine dikkat çeken Karakaya, “Bu bir algı yönetimidir. Sosyal medyanın gelişmesiyle bir enformasyon tsunamisi var. Yanlış bilgilerle halkın algılarıyla oynanmaya çalışıyorlar. Anket şirketleri kamuoyu araştırması yerine kamuoyu yönlendirmesi yapıyorlar. MHP en rahat oynanan alan olarak görülüyor, anketlerde düşük çıkar ama seçimlerde yüksek çıkar diye bir algı yerleştirdiler. MHP’den 5 puan alıp istediği partiye ekliyorlar. Algı yönetiminin parçasıydı. Biz söylenenlerin sahada olmadığını gördük. Anketler üzerine durmadık” dedi. 

MUHALEFET AT PAZARINA DÖNDÜ

Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına desteklemesini değerlendiren Karakaya, şunları söyledi: “MHP olarak Cumhur İttifakı’nın adayının yaptığı bu çalışmalarla ilgili öteden beri herhangi bir sınırlamamız olmadı. Cumhurbaşkanımız bir Cumhurbaşkanı adayı olarak dilediği temaslarla bulunabilir. MHP olarak kırmızı çizgilerimiz vardır, Cumhurbaşkanımızın kırmızı çizgileri de MHP ile uyumlu gitmektedir. Herhangi bir sorun yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yeni bir sistemdir, bu konuda teamülleri gelişiyor. Millet İttifakı'nın tarafın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlığın dağıtılması, sisteme yönelik oluşacak teamüllere zarar verecek hamlelerdir. Bu bizim ülkemizi geleceğe taşıyacak, Türk dünyası iddiasını gerçekleşecek bir yönetim sistemidir. Bunu tamamen at pazarlığına dönüştürdüler. Sabah erken kalkan bakanlık ister hale geldi, yüzde 1 oyu olanlar bakanlıklarla yönetime dahil olacağım dedi. Sistem içinde koalisyon yok, koalisyonla sistemi dejenere etmeye çalışıyorlar. Türk milleti bunun farkına vardı.”

OĞAN’IN OYLARI CUMHUR İTTİFAKI’NA GELİR 

İkinci turun iki seçenekli bir yarış olduğuna dikkat çeken Karakaya, “Bireyler ya iki partiye oy atmak istemediği için 3’üncü partiye oy attı ya da kendi isteği ile oy attı. Ancak bunun üzerinden pazarlık yapmak Türk siyaseti açısından iyi değil. ATA İttifakı’ndan 2 milyon 800 bin kişinin sandığa gitmeyeceğini düşünüyorum. Sinan Oğan’a oy verenler Cumhur İttifakına oy verir, diğerleri ise sandığa gitmez. Sinan Oğan’ın şartları Cumhur İttifakı’nın başından beri sahip çıktığı hususlar” dedi. 

KUMPASI ESKİ ÜLKÜCÜLER ÜZERİNDEN YÜRÜTÜYORLAR 

Kılıçdaroğlu’nun milliyetçilik çıkışlarını değerlendiren Karakaya, “Anadolu irfanı, Türk milleti feraseti 14 Mayıs’ta çalıştı. İkinci turdan sonrası komedi, orta oyunudur. Kılıçdaroğlu özellikle HDP ile işbirlikleri ve terör örgütlerinin açıklamalarına hiçbir zaman karşı çıkmadı. Türk milleti, 14 Mayıs’ta bu ayarı yaparken bu söylemlerin çok etkisi oldu. Biz halk nezdinde bu kadar dikkate alınacağını ve oylanacağını düşünmedik dediler. Önce ben sonra partim diyorlar. Ümit Özdağ, ben de partim de bakanlık ister diyor. 14 Mayıs’ta çark ettiler. HDP bugün açıklama yapacak. Vatan, millet ve bayrak diyenlere karşı bir kumpas var. Bu eski ülkücüler, eskiden MHP’den olanlar üzerinden yapılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı. 

MHP OLARAK BÖYLE DAHA RAHATIZ 

“Bu şekilde daha rahatız” diyen Karakaya, şunları söyledi:  “Yapılan açıklamaların, çağrıların ülkücü camiada tesiri söz konusu değil. Bilakis bu tür yalpalamalar ülkücü ve milliyetçi camiayı yoğunlaştırıyor. MHP kazandıysa bu görüş ve duruşuyla kazandı. Bugün başka yarın başka diyenlerle MHP’nin gideceği yol yok. Bugün Kılıçdaroğlu’nun peşine yarın başkasının arkasına takılacaklarla işimiz yok. Savrulmadır, uçuşmadır. Sistem kilitlendi, her tuşa basma diye bir ifade var ya her tuşa basıyorlar. Tasfiye sürecine girecekler.”

KILIÇDAROĞLU 14 MAYIS’TA ALDIĞI OYU ALAMAZ 

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta aldığı oyu bile alamayacağını düşünüyorum. Önce sandığa gitmek gerekiyor, nasıl olsa kazanıyoruz yaklaşımından uzak durmak lazım. Seçiminin önemli bir farkla bitmesi lazım. Muhalefetin bu ülkenin faydasına hareket etmesi için iyi bir farkla bu seçimi kazanmamız almamız gerekir. İnsanları çok aldattılar, hayal kırıklığına uğrattılar. İki belediye başkanının çıkıp açıklama yapmasını insanlar evlerinden izledi. Millet İttifakı diye bir şey kalmamıştır. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...