Tgrt Haber

Kongre sürecindeki CHP'de kaderi etkileyecek süreç! Megakentler birbirini izliyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2023 09:10 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 09:30
Kongre sürecindeki CHP'de kaderi etkileyecek süreç! Megakentler birbirini izliyor

Seçimlerin ardından 'değişim' sürecinin başladığı CHP'de ilçe kongrelerinde son iki haftaya girilirken CHP'de en etkili iki şehir olan İstanbul ve Ankara'da iki il birbirini takip ediyor. İşte ayrıntılar... 

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP​'de başlayan 'değişim' sürecinde kritik haftalara giriliyor. Geçtiğimiz haftalarda kurultaya en çok delege gönderen İstanbul​'un Üsküdar, Adalar, Kadıköy, Beyoğlu, Sultangazi, Küçükçekmece ve Pendik ilçelerinde son bulan kongrelerde parti içinde 'değişim' isteyen listeler ağır bastı. Partide değişim isteyen grubun, Ankara​'da genel merkez lehine giden kongreleri doğrudan etkilemesi gerekiyor. 

"İMAMOĞLU ANKARA​'YI ETKİLİYOR"

Konuyla ilgili Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan partili bir yetkili, "Ekrem İmamoğlu​ İstanbul’da olduğu için orada bir hareket Ankara’yı da etkiliyor. İnsanlar değişimin olabildiğini görürse ona göre hareket eder. Herkesin değişim isteği var ama mesele bunu açıktan göstermek, dillendirebilmek" diye konuştu. 

Kongrelerde yapılan eleştirilere de değinen CHP’liler, “Seçim yenilgisinin öfkesi aradan geçen aylara rağmen geçmiyor. Hatta genel merkezden gelen ‘Konya’yı da alacağız’ gibi açıklamalar öfkeyi artırıyor. ‘Biz artık kaybeden olmak istemiyoruz’ diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.  

"DEĞİŞİM İSTEYEN DE VAR İSTEMEYEN DE VAR"  

Partide Anadolu grubunda Kılıçdaroğlu​'na karşı öfkenin yüksek olmadığını iddia eden yetkili, "Çoğu ilçede tek adaylı kongreler yapıldığı belirtilirken “Tüzük değişikliği, örgüte önem verilmesi gibi konular çok tekrarlanıyor. Tabii bazı yerlerde ‘Özgür Özer ya da Ekrem İmamoğlu​ aday olmalı’ gibi çıkışlar oluyor. Tek adaylı yerlerde ise, değişim isteyenlerle genel merkezi destekleyenler de bir araya geliyor. Yani keskin ayrımlar yaşamıyoruz. Bir ilçe başkanlığı yönetiminde değişim isteyen de istemeyen de var” değerlendirmesi yapılıyor" dedi.  

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...