Tgrt Haber

Mansur Yavaş'tan adaylık sorusuna net cevap: Altılı masanın kararını destekleyeceğiz 

01 Mart 2023 19:54 - Güncelleme : 01 Mart 2023 20:06
Mansur Yavaş'tan adaylık sorusuna net cevap: Altılı masanın kararını destekleyeceğiz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan seçimler için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler, 2 Mart'ta bir araya gelecek olan altılı masa toplantısına çevrildi. Adayı henüz belirlemeyen masada ise 3 isim ön planda duruyor. Bu isimlerden biri olan ABB Başkanı Mansur Yavaş çıktığı canlı yayında adaylık sorusuna cevap verdi. Yavaş, "Türkiye'nin şartları, konjonktürü neye gerektiriyorsa Altılı masa bunun üzerine bir karar alacaktır" diyerek topu parti liderlerine attı. Masanın hangi isimde karar kılacağı ise yarınki toplantıda belli olacak. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem​ felaketinin ardından 'Seçimler ertlenecek mi?' sorusu gündemde yerini uzun bir süre korudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ise partisinin grup toplantısında tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, "Bu millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır" diyerek seçim​ için belirlenen tarihte kalındı. 

"MASADA 3 İSİM KONUŞULDU"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında altılı masanın adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu masada 3 ismin gündeme geldiğini belirtti. 

Karamollaoğlu, bu isimlerin; ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. 

GÖZLER ALTILI MASADA

Yarın aday ismi belirlemek için Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacak olan altılı masa, adayını bellirleyeceği ve belirlenen ismin de seçim tarihi açıklandıktan sonra kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor. 

MANSUR YAVAŞ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI: MASANIN KARINI DESTEKLEYECEĞİZ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tv100'de katıldığı bir canlı yayında adaylık ile ilgili soruyu cevapladı. Yavaş öncelikle kendi işine odaklandığını ifade ederken, "Biz altılı masayı destekliyoruz ve toplumda bir değişim olmasını istiyoruz. İyi yönde güzelliklerin olmasını istiyoruz. Bu nedenle altılı masanın alacağı kararı destekleyeceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem. Altılı masanın en doğru karar vereceğine inanıyorum. Böyle bir niyetim olsa direkt 'ben adayım' derdim" şeklinde konuştu. 

 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...