Tgrt Haber

Meclis’te yeni bir grup daha mı kuruluyor? Ankara kulislerini hareketlendiren iddia..

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
10 Temmuz 2023 07:22 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 09:06
Meclis’te yeni bir grup daha mı kuruluyor? Ankara kulislerini hareketlendiren iddia..

Son dakika haberi: TBMM’de Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin grup kurma kararının ardından kulisler yeniden hareketlendi. DEVA Partisi ile Demokrat Parti’nin yeni bir grup kuracağı iddia edildi.

Seçimlere CHP​ listelerinden giren Gelecek Partisi​ ile Saadet Partisi​ yaptıkları görüşmeler sonucunda TBMM’de grup kurma kararı aldı. 6.grup olarak Meclis’te olarak kayıtlara geçen iki partinin yanı sıra şimdi de yine CHP listelerinden parlamentoya giren DEVA Partisi ile Demokrat Parti’nin (DP) “yeni bir grup kuracağı” ileri sürülüyor.

2 VEKİL İYİ PARTİ’DEN Mİ GELECEK?

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre parlamentoda 15 milletvekili bulunan DEVA ile 3 milletvekili bulunan DP’nin, TBMM​ çatısı altında grup kurabilmesi için 2 milletvekiline ihtiyacı bulunuyor. DEVA ve DP’li yetkililer ise gerekli olan 2 milletvekili için İYİ Parti’yi işaret ediyor. Akşener, kurultayda partililer ile ilgili “Affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız” demişti.

DEVA ve DP’li yetkililer ise Akşener’in bu sözlerinin ardından “İYİ Parti’de kırgınlık oluştuğuna” dikkat çekiyor. İYİ Parti’den DEVA Partisi ve DP’nin birlikte grup kurması halinde İYİ Parti’den “iki veya daha fazla milletvekilinin ya DEVA Partisi’ne ya da DP’ye katılabileceği” belirtiliyor. 

 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...