Tgrt Haber

Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Aday olursa CHP bölünür, istifa etmeli

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 12:00 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 13:16
Mehmet Sevigen'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Aday olursa CHP bölünür, istifa etmeli

CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti. Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda partiyi böleceğini savunan Sevigen, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da kongreyi toplama çağrısı yaptı.

CHP​ eski Milletvekili Mehmet Sevigen​, seçimlerin ardından hedef tahtasına oturtulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İYİ Parti​ lideri Akşener'in de istifa etmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Sevigen, seçim sonrası adeta iç savaşın çıktığı CHP'deki son duruma ilişkin CNN TÜRK'e önemli açıklamalarda bulundu.

Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'ADAY OLURSA CHP BÖLÜNÜR'

"Çekilmeyerek aday olursa bu parti duygusal olarak bölünür. Başka bir parti çıkar. SP'yi batıran kadrolar şimdi CHP'yi batırır. Kemal Bey'in görevi eğer gerçekten CHP'yi yok etmekse amacına ulaşıyor. Kardeşim ağlamanın anlamı yok. Yenildik, mağlup oldun. Alay ediyorlar Kemal Bey ile. Bir de diyor ki 'Yüzde 48 başarı.' Nerede başarı?

'HEM KILIÇDAROĞLU HEM AKŞENER İSTİFA ETMELİ'

20 bin tane sandıkta oyumuz yok, partinin kadrolarını bir tarafa bırakıyorum. Ayşelerin, Fatmaların umutla beklediği, verdiği oyları koruyamamaktan dolayı Kemal Bey ve arkadaşlarının bu partiden ayrılmaları gerekir. Partinin başında eğer yerel yönetimlere gidersek iki büyükşehirde kaybederiz.  Zaten İstanbul'daki makas gittikçe kapandı. Ankara da öyle. AK Parti kırsalda önde. 

Kemal Bey bu CHP'ye hiç yakışmıyor. 12 yıldır yeter artık, istifa edip gitmesi gerekiyor. Meral Hanım'ın da istifa etmesi gerekiyor. 'Başbakan olacağım' diyen Meral Hanım ne aldı, aldığı oy da belli. HDP'nin de gerisine düştü.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A KONGRE ÇAĞRISI

Kalkın kurtarın bu ülkeyi bu adamdan, gitmiyor. Burada belediye başkanlarına büyük görev düşüyor, güç onlarda şimdi. Delegeleri seçsinler, toplasınlar imzayı, kongreye götürsünler Kemal Bey bırakmayacaksa. Ekrem Bey'i İstanbul'da aday göstermez Kemal Bey. Bu kadar kırgınlıktan, dargınlıktan, mücadeleden sonra Ekrem Bey kendi hakkını aramak için mücadele etmezse... Belediye başkanlığı mı, öteki genel başkanlık mı karar verecek."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...