Tgrt Haber

Memleket Partisi'nde Akşener istifası! Krizin iç yüzünü tek tek açıkladı 

13 Mart 2023 23:40 - Güncelleme : 13 Mart 2023 23:58
Memleket Partisi'nde Akşener istifası! Krizin iç yüzünü tek tek açıkladı 

Memleket Partisi eski Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Muharrem İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, partisinden ayrıldığını açıkladı. Çiçek istifa nedeni olarak; parti içinde geleceğini düşünen birkaç kişi olması ve partinin amacından çımasını gösterdi. Çiçek ayrıca Memleket Partisi'nin Ata İttifakı'ndan ayrılma gerekçesinin iç yüzünü de ifşa etti. 

Memleket Partisi​ kurucularından olan ve Genel Başkan Muharrem İnce​'nin de avukatı Mustafa Kemal Çiçek, partisinden istifa ettiğini zehir zemberek sözlerle duyurdu. 

Deprem bölgesinde sela okunmasını eleştiren Muharrem İnce'nin açıklamalarına göndermede bulunan Çiçek, "Acıda dahi birliktelik sergilemekten uzak hale getirilmiş bir yapılanmada bulunmanın ve çabalamanın gereksiz olduğuna inanıyorum" açıklamasında bulundu.  

"DEPREM BÖLGESİNDE SİYASİ ŞOV"

Deprem bölgesine partisinin siyasi şov yapmak için gittiğini iddia eden Çiçek, "Kurduğumuz partinin tüm milletimizi kucaklamak yerine, belli bir grubun vazgeçilmezi ülkemize emperyal güçler tarafından dikte ettirilen İstanbul Sözleşmesi dahil,YCHP ve şürekaları tarafından sahip çıkılan her şeyi üst yönetimce benimsenmesi; deprem bölgesine siyasi şov yapmak adına ışık hızı ile giderek, ayakta bir cami kalmamasına rağmen, binlerce vatandaşımızın son vecibelerinin ifası için din görevlilerinin tüm ülkeden bölgeye gittiği ortadayken; burada neden sela veriliyor buraya neden imam gönderiliyor, devlet yok, çorba yok diyerek; toplumsal barışa tecavüz eden açıklamalara devam edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

İSTİFADA AKŞENER DETAYI

Mustafa Kemal Çiçek, istifa metninde 6'lı masada kriz yaşayan İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşenerile ilgili çarpıcı bir detay paylaştı. Masada yaşanan kriz sonrası Ata İttifakı'nı bir mesajla yok ettiğini iddia eden Çiçek, "Memleket Partisi'nin de içinde bulunduğu Ata ittifakını; Akşener'in masadan geçici kalkması neticesinde Whatsapp mesajı ile dağıtan ve karşılıklı olarak birbirlerine mesaj verenlerden bu millete ve memlekete fayda gelmeyecektir. Demek ki yıllar öncesinde, İyi Parti'yi eleştirmemem yönünde yapılan tenkinlerin de bugün itibarı ile bir anlamı varmış" diye serzenişte bulundu. 

https://twitter.com/kemalcicek06/status/1635293060279205893

 

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...