Tgrt Haber

Memleket Partisi’nde karar günü! Cumhurbaşkanı adayları belli oluyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Mart 2023 07:00 - Güncelleme : 12 Mart 2023 13:25
Memleket Partisi’nde karar günü! Cumhurbaşkanı adayları belli oluyor

Son dakika haberi: Memleket Partisi bugün cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçime gidiyor. Oylamanın ardından sonuçlar daha sonra partinin Genel Sekreterliğine gönderilecek. Çıkacak kararın ardından Muharrem İnce’nin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ geçtiğimiz günlerde Beştepe’de attığı imza ile seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını ilan etti. 63 gün kalan seçimler öncesinde adaylar belli olmaya başladı. Cumhur İttifakı seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aday olarak gösterirken Millet İttifakı ise Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirledi. Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı ise cumhurbaşkanlığı adaylığı için Sinan Oğan’ı duyurdu.

MEMLEKET PARTİSİ’NİN ADAYI KİM OLACAK?

Hiçbir ittifakta yer almayan Memleket Partisi bugün cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçime gidiyor. Bugün partinin ilçe teşkilatlarında kurulacak olan sandıklar ile parti üyeleri cumhurbaşkanı adayı olarak kimi desteklediklerini oylayacak. Sonuçlar daha sonra partinin Genel Sekreterliği’ne gönderilecek.  

MUHARREM İNCE’NİN KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

Daha önce yaptığı açıklamalarla seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağını belirten Muharrem İnce’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı adayı olarak belirlenmesi ile CHP’li bazı isimlerin Muharrem İnce ile görüşecek seçimlerde Kılıçdaroğlu’na destek istendiği iddia edildi. Söz konusu iddialara ilişkin Muharrem İnce’den herhangi bir açıklama gelmezken sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “Bayramda memlekete gider gibi Memleket Partisi’ne bekliyorum sizleri” ifadelerini kullanması kulisleri hareketlendirdi. 

Yapılacak olan ön seçiminin ardından Muharrem İnce ve partisinin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...