Tgrt Haber

Muharrem İnce yerel seçim kararını verdi!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2023 17:19 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:20
Muharrem İnce yerel seçim kararını verdi!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan muhalefet cephesinde 7 ay kalan yerel seçimler öncesi kararlar bir bir veriliyor. İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girme kararı almasının ardından Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi de kararını verdi. İnce aynı zaman da muhalefet partilerine de çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 

Yerel seçimlere​ 7 ay kala siyaset sahnesi şimdiden ısınmaya başladı. Meral Akşener​'in yerel seçimlerde 'her parti kendi adayını çıkarsın' çağrısının ardından İYİ Parti​ yol haritasını belirledi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu​, İstanbul​ ve Ankara için "Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz" dedi.  

İNCE DE KARARINI VERDİ  

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Önümüzdeki yerel seçimlerde Memleket Partisi olarak yarışacağız. Bunun kararını aldık" diyerek 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerine tek başlarına gireceklerini duyurdu.  

Kurmaylarıyla yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen İnce, "Parti Meclisimizde, il başkanlarımızla önümüzdeki seçim sürecini değerlendirdik. Oy birliğiyle önümüzdeki yerel seçimlerde Memleket Partisi olarak yarışacağız. Bunun kararını aldık" dedi.  

İKİ ADAYINI DA DUYUDU 

Memleket Partisi lideri İnce, partisinin Nazilli Belediye Başkanı adayının Ali Çetinkaya ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Mahir Bakan olduğunu duyurdu.  

Muhalefet partilerine de seslenen İnce, 'üyelik' üzerinden bir ittifak çağrısında bulundu. 

İnce "Gelin ittifak kuralım. Bir genel başkanın herkese milletvekilliği dağıttığı değil, üyelerin söz sahibi olduğu bir ittifak kuralım. Tüzükle yapalım bunu. Bunu yaparsak 400 bin dolara vatandaşlık sattırmayız. Otoriterleşen tek adam rejminden kurtulmanın yolu önce partilerde demokrasidir. CHP, İYİ Parti, Millet İttifakı ve dışarıda kalanlara, Zafer Partisi'ne sesleniyorum. Gelin üyelerin söz sahibi olduğu, genel başkanların diktatör olmadığı bir ittifak kuralım. Gelin Türkiye'nin önünü açalım" dedi.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...