Tgrt Haber

Murat Kurum'un 'metro' eleştirisine İmamoğlu'ndan cevap

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 15:44 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 15:51

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İBB Adayı Murat Kurum'un "5 yılda 8 kilometre metro yaptılar" sözlerine "Mart ayında 65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız" dedi. 

AK Parti'nin İstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum​, Haliç Kongresi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında vaatlerini tanıttı. Göreve gelmeleri durumunda İstanbul'un trafik​ sorununu tarihe gömeceklerini belirten Kurum, İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nu icraatlerinin eksik olduğunu söyledi. 

"8 KİLOMETRE METRO HATTINI ZOR YAPTILAR" 

10 maddede hedeflerini açıklayan Kurum, raylı sistem hattını bitirip trafik çilesini 10 senede geride bırakacaklarını söyledi. Kurum, "çtık dedikleri 47,3km'lik metro hattının gerçekte 8 km'sini zor yapabildiler. Devam eden metro projelerini iptal ettiler. İptal etmek yetmezmiş gibi kazısı yapılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon beton döktüler" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN 'MATEMATİK' CEVABI 

Murat Kurum'un sözlerine İmamoğlu'ndan jet hızında cevap geldi. Gazetecilerin sorularını cevap veren İmamoğlu, "Kurum'un metro hatlarına yönelik eleştirisine, "65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların, nasıl unutkan olduğunu Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevap ile görebilirsiniz" dedi. 

Murat Kurum'un 'metro' eleştirisine İmamoğlu'ndan cevap

İmamoğlu konu hakkında sözlerini şöyle tamamladı: 

Düne kadar savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışları biliyoruz. O yüzden çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam veya sayı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...