Tgrt Haber

Özdağ'ın desteğine Çelik'ten sert yorum: Siyasi iflas!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
24 May 2023 14:51 - Güncelleme : 24 May 2023 17:15
Özdağ'ın desteğine Çelik'ten sert yorum: Siyasi iflas!

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu ve kendisine seçimin ikinci turunda desteğini açıklayan Zafer Partisi lideri Özdağ'ı, seçimden önce Özdağ'ın verdiği bir demeci hatırlatarak sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Millet İttifakı​'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ve kendisine desteğini açıklayan Zafer Partisi​ lideri Ümit Özdağ'a sert sözlerle yüklendi.

"ASLINDA FİİLEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ"

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Çelik, Özdağ'dan aldığı desteği "Kılıçdaroğlu’nun tutarsız bir siyasi hamlesi" olarak nitelendirdi. CHP liderinin siyasi açıdan bir uçtan diğerine savrulduğunu söyleyen Çelik, "Kılıçdaroğlu aslında fiilen adaylıktan çekildi. Adayın siyasi tutarlı ilkeleri olması lazım. Kılıçdaroğlu başka bir çizgiye de savrulabilir. Kılıçdaroğlu konkordato ilan etmiştir. Sahte bir milliyetçilik, muhafazakarlık üretmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu adaylığının ne kadar zeminsiz olduğunu ilan etti" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından diğer satır başları: 

ÖZDAĞ'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

"Bunlar bir deklarasyon yapmışlardı, şimdi bu şekilde bir ittifaka imza atıyor. Masadakilerin görüşleriyle zıt şeyler. Kılıçdaroğlu gelirse milli güvenlik sorunu ortaya çıkar diyordu. Şimdi kendisi de çıktı Kılıçdaroğlu destekledi. HDP’ye mi Zafer Partisi’ne mi yalan söylüyor, netleşmesi gerekiyor. Neredeyse Avrupa’daki aşırı sağcılarla eşit çizgide açıklama yapıyor. Bu kadar savrulmayı kimseyi beklemiyordu.

Tezkereye HDP ve CHP karşı çıktı. 14 Mayıs’tan sonra hudut namustur diye afiş asıyorsunuz, şimdi mi geldi aklınıza. Yalan siyasetine savrulan bir bakış. Demek ki herkes koltuk hesabı üzerinden Türkiye’nin hak ve menfaatlerini öne çıkarıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önüne cumhurbaşkanı adayı olarak nitelik koyamıyor. Siyasi iflas açıklamasıdır.

KILIÇDAROĞLU'NA "MÜLTECİ" CEVABI

Sinan (Oğan) Bey'in oy aldığı vatandaşlar terörle mücadele ve Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü konusunda hassaslar. Oy aldığınız kitlenin sosyolojisine uygun siyaset yaparsınız. Sinan beyin cumhurbaşkanımızla görüşmesinden terörle mücadeleden taviz verilmeyecek. Kılıçdaroğlu 10 milyon daha mülteci daha gelecek diyor, böyle bir şey söz konusu değil."

 

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...