Tgrt Haber

Özgür Özel'den kurultay için iddialı çıkış: Yüzde 55'e 45 öndeyiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Ekim 2023 18:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 18:20
Özgür Özel'den kurultay için iddialı çıkış: Yüzde 55'e 45 öndeyiz 

Değişim sancılarının yaşandığı ve kurultay sürecinin başladığı CHP'de Özgür Özel il il gezerek delege avına çıkarken 4-5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultay'a ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. "Kurultay'ı kazanacağız" diyen Özel, milletvekili bazında yüzde 55'e 45 önde olduklarını söyledi. 

CHP​ Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, bir otelde basın çalışanlarının sorularını cevapladı. Kurultay​ sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel iddialı konuştu. Kurultayı kazanacaklarını ifade eden Özel rakam vererek önde olduğunu söyledi. 

İSRAİL'E KINAMA

Cumhurbaşkanı kararıyla 3 günlük milli yası ve TBMM'de yayımlanan ortak bildiriyi doğru bulduğunu söyleyen Özel, "Sivil ölümlerine sebebiyet veren İsrail'in devlet terörünü de birlikte kınıyoruz. Sivillerin ölümlerine hem Türkiye​'den hem dünyadan yeterince ses çıkmadığını ve uluslararası örgütlerin bu konuda gerekli reaksiyonu, gerekli sertlikte göstermediğini değerlendiriyoruz" dedi.  

"KAYBEDECEK TEK BİR KİŞİ YOK" 

Örgütün 'değşimi' kabullendiğini söyleyen Özel, kurultay sürecini hiçbir zaman bir gerginlik ve bir kavga ortamında sürdürmediklerini, bundan sonra da sürdürmeyeceklerini vurguladı. 

Ögür Özel'in açıklamalarından satır başları: 

"Bu parti 6 Kasım günü bize lazım. Bu partideki herkes lazım. Bu partide 6 Kasım günü kaybedeceğimiz bir kişi yok. 6 Kasım gününe geldiğimizde bizim bu partiyi ayağa kaldırmak, bu örgütü motive etmek ve önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak gibi bir hedefimiz var. CHP örgütünü merkeze alan, değişimi merkeze alan, bundan sonra CHP'yi siyaset yapış biçimiyle, kadrolarıyla ve liderleriyle gerçekten 'Parti değişti, bu ekip başaracak' dedirtecek bir ekiple 6 Kasım'da Türkiye'nin huzurunda olmayı düşünüyoruz.

"Siz şu anda kaç delegenin desteğiyle aday gösterilmeyi bekliyorsunuz?" sorusunu" cevaplayan Özel şunları söyledi: 

"CHP'nin bir iç rekabetin Genel Kurul salonuna taşınması kadar üslupsuz, rencide edecek, hepimizi rahatsız edecek bir durum olamaz. Orada görev alan arkadaşlarımızın hırslarına yenik düşmesine veriyoruz bunu. Aslında böyle bir şeye asla tenezzül edileceğini düşünmezsiniz ama beklenmedik şeyler oluyor onlar açısından. Bir milletvekili düşünün önüne 'Genel başkanımız genel başkan olsun mu' diye bir şey konuluyor, hangimize sorsalar 'olsun' deriz. 91 imza, imza vermeyen 39 ismi gördünüz dikkatle bakın ben imza vermiş görünüyorum. Sezgin Tanrıkulu vermiş görünüyor. Sezgin Tanrıkulu 'Ben imza vermedim, benden kimse istemedi' diye beni aradı. Üstüne düşsek kim bilir neler çıkacak.

"55'E 45 ÖNDEYİZ" 

Şöyle bir şey yapılmaya çalışıyor, 'Sahada, illerde kötü ama milletvekili grubunda 40'a 90 öndeyiz.' İlla merak ediyorlarsa söyleyeyim milletvekili grubunda yüzde 55'e 45 biz öndeyiz, öyle görünüyor. Çoğunluk milletvekili grubunda değişimden yana. İnanın bunu Meclisteki kavaslara sorsanız biliyor. Bu sağır sultanın bildiği bir şey, değişim bir adım önde grupta. Ama biz bugüne kadar milletvekili grubunu kesinlikle bu işin dışında tutuyoruz."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...