Tgrt Haber

Özgür Özel'in CHP'si ile ittifak kurulacak mı? İYİ Parti'den açıklama var!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 08:35 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 09:48
Özgür Özel'in CHP'si ile ittifak kurulacak mı? İYİ Parti'den açıklama var!

Mayıs seçimleri sonrası CHP ile ittifak masasından kalkan İYİ Parti'nin Özgür Özel yönetimindeki CHP ile masaya oturup oturmayacağı merak konusuydu. Bu konuda İYİ Parti'nin etkin isminden açıklama geldi.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu​'nun 13 yılı aşkın süredir devam eden egemenliğine son vererek genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel'in, yaklaşan yerel seçimler öncesi ittifak konusunda tavrının ne olacağı merak konusuydu.

İMAMOĞLU GÖZ KIRPMIŞTI

Nitekim değişimcilerin başını çekerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun devrilmesinde başrol oynayan İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ da "İttifakın her zaman mümkün olduğu düşüncesindeyim" diyerek, 81 ilde kendi adayını çıkaracağını duyuran İYİ Parti'ye göz kırpmıştı.

Mayıs ayındaki seçimler sonrası Millet İttifakı masasından kalkan İYİ Parti'nin, Özel ile yeniden masaya oturup oturmayacağına ilişkin durumu netleştiren açıklama geldi.

"BU SAATTEN SONRA GERİ DÖNMEYİZ" 

İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, değişimcilerin galip geldiği CHP ile yeni bir ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya cevap verdi.

Bir TV canlı yayınına konuk olan Uz, "Millet İttifakı'ndan çekilme kararımızın arkasındayız. Bizim kararımız ve duruşumuz çok net. Bu saatten sonra geri dönmeyiz" diyerek bir anlamda Özgür Özel'e kapıyı kapattı.

"PAZARLIĞIMIZ MİLLETLE..."

Açıklamasının devamında İYİ Parti olarak seçime "kesinlikle" tek başlarına gireceklerinin altını çizen Uz, "Biz pazarlığımızı milletimizle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...