Tgrt Haber

Tepki toplayan paylaşım! Saadet Partili isim Kılıçdaroğlu'nu 'Mücahid' ilan etti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2023 19:20 - Güncelleme : 08 Mart 2023 19:43
Tepki toplayan paylaşım! Saadet Partili isim Kılıçdaroğlu'nu 'Mücahid' ilan etti 

6'lı masanın ortaklarından Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, masanın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'mücahit' ilan etti. Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan ile özdeşleşen bu unvanı kullanan Çebi'ye tepki yağdı. "Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu" ifadesinin altına yüzlerce yorum geldi. 

6'lı masada, İYİ Parti liderinin Kılıçdaroğlu​ ismini veto etmesiyle başlayan kriz 'başkanlar formülü' ile kapandı. 6'lı masanın ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ oldu. 

Saadet Partisi​ ev sahipliğinde gerçekleşen son toplantının ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Merkezi önünde, Temel Karamollaoğlu tarafından aday ilan edildi. 

SAADET PARTİLİ İSİMDEN 'MÜCAHİT' BENZETMESİ 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, sosyal medya hesabından tepki toplayan tepki toplayan bir paylaşım yaptı. Merhum lider Necmettin Erbakan ile özdeşleşen 'mücahit' unvanını Kılıçdaroğlu için kullanan Çebi, "13.Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı veda konuşmasının sonunda hadi bismillah diyerek bitirdi. Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullandı.

Çebi'nin 'mücahit' benzetmesi sosyal medyda da tepkilere neden oldu. 

Tepki toplayan paylaşım! Saadet Partili isim Kılıçdaroğlu'nu 'Mücahid' ilan etti 

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Kıbrıs'a 20 Temmuz 1974'te düzenlenen Barış Harekatı'nı güçlü şekilde savunmuş ve kendisi için "Mücahit" sıfatı kullanılmaya başlanmıştı.

Sosyal medyada kullanıcılar,  'Milli Görüş çöküş dönemine girdi' diyerek Kılıçdaroğlu'na yapılan mücahit benetmesine karşı çıktı.  'Yazıklar olsun', 'Abartmıyor musunuz' gibi yorumlarda bulundu. 

Tepki toplayan paylaşım! Saadet Partili isim Kılıçdaroğlu'nu 'Mücahid' ilan etti 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman yüksekel 9 Mart 2023 21:18

Yazıklar senin gibi saadetçiye

Ali 8 Mart 2023 20:08

Söylenecek bir şey yok ki 2 kelime var: YAZIKLAR OLSUN.

Yıldız 8 Mart 2023 20:03

Bunlar kimliklerini kaybetmiş

Sonraki Haber Yükleniyor...