Tgrt Haber

Son dakika! İsrail'e 4 yıl sonra büyükelçi atandı! Şakir Özkan Torunlar Tel Aviv Büyükelçisi oldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 13:42 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 14:17
Son dakika! İsrail'e 4 yıl sonra büyükelçi atandı! Şakir Özkan Torunlar Tel Aviv Büyükelçisi oldu

Son dakika haberi: Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşmede yeni bir dönem resmen başladı. Türkiye, Şakir Özkan Torunlar 4 yıl sonra Tel Aviv Büyükelçisi olarak atandı.

Türkiyeile  İsrail arasında ‘normalleşme’ adımları çerçevesinde anlaşmaya varılan ‘büyükelçi’ atama kararı resmen gerçekleşti. 2018 yılından bu yana maslahatgüzar düzeyinde yürütülen ilişkiler büyükelçi​ seviyesine çıkartıldı. Normalleşme adımları kapsamında  İsrail Türkiye’ye büyükelçi olarak Irit Lillian’ı atadı.

TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİ ŞAHİR ÖZKAN TORUNLAR OLDU

Türkiye bu atama kararı sonrasında Tel Aviv’e dört yıl sonra büyükelçi atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı kararname ile Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

Şakir Özkan Torunlar 1960 yılında Mersin’de doğdu. TED Ankara Koleji'ni bitirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girmiştir. Çeşitli dış görevlerde bulunan Torunlar Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlendi. 

2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olan Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini üstlendi. 2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürüdür[2]. 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi oldu. 
2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk sahibidir. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...