Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
17 Ağustos 2024 19:36 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 21:12
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Aliyev, Türkiye'ye bir yangın söndürme uçağı görevlendirdiğini söyledi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede önemli konular masaya yatırıldı.

AZERBAYCAN'DAN YANGINLAR İÇİN DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomasi trafiğine devam ediyor. Görüşmede Türkiye​ ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmede, meydana gelen orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletirken, Azerbaycan’ın her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, bu çerçevede bir yangın söndürme uçağının Türkiye’deki yangın söndürme çalışmalarına katılması için görevlendirdiğini belirtti.

Azerbaycan'dan gelen amfibi uçak, Marmaris'teki orman yangınına müdahale  ediyor

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede, Azerbaycan halkının desteğine teşekkür ederken Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin böylesi günlerde daha da perçinlendiğini ifade etti." denildi. 

Azerbaycan, orman yangınlarının söndürülmesine destek vermek amacıyla “BE-200ÇS” amfibi uçağını Türkiye'ye göndermek için hazırlıklara başladı. Türkiye’de devam eden orman yangınlarının söndürülmesi için Azerbaycan’dan harekete geçti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde orman yangınlarının söndürülmesi için özellikle “BE-200ÇS” amfibi uçağa ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Görüşmede amfibi uçağın en kısa sürede hazırlanarak Türkiye'ye gönderileceğini söyleyen Aliyev, Azerbaycan'ın Türkiye’deki orman yangınlarının önlenmesi konusunda her türlü ilave desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...