Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan, Batı'ya 'Ukrayna' üzerinden tepki gösterdi: Filistin için ayrı standart olamaz

01 Kasım 2023 13:37 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 14:20
Son dakika! Bakan Fidan, Batı'ya 'Ukrayna' üzerinden tepki gösterdi: Filistin için ayrı standart olamaz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Batı'ya "Ukrayna" üzerinden tepki gösterdi. Fidan, "Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenlen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, AB'ye ateşkes​ tepkisi göstererek, Türkiye olarak İsrail-Filistin çatışmasında garanörlüğe hazır olduklarını söyledi.

Bakan Fidan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz, adil bir dünya istiyorsak her zaman ilkeli ve tutarlı davranmak zorundayız. Gazze'deki gelişmeler bölge ülkelerini etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Aktörleri kalıcı barışı teşvik etmeye çağırıyoruz."

"İSRAİL YANLIŞ YOLDAN DÖNMELİ"

"İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye gelecek. Türkiye olarak kim tarafından ne amaçla yapılırsa yapılsın masum sivilleri hedef alan saldırıları tasvip etmediğimizi her platforma dile getirdik. İlgili taraflara diplomasi trafiği içindeyiz. İsrail'in girdiği yanlış yoldan dönmesi şiddete son vermesi gerekiyor. İsrail, Filistinlileri görmezden gelerek bir yere varılamayacağını anlamalı. Bazı ülkelerin Gazzedeki kıyıma destek vermesi kabul edilemez."

"GARANTÖR OLARAK SORUMLULUĞA HAZIRIZ"

"Bölge içi ve bölge dışı tüm aktörleri kalıcı barışı desteklemeye çağırıyoruz. Uluslararası Barış Konferansı'nın bu iş için en uygun platform olacağını düşünüyoruz. Türkiye olarak dostlarımızla eş güdüm içerisinde önce ateşkes, sonra kalıcı barışın tesisi için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Yapılacak bir anlaşmanın uygulanması aşamasında garantör olarak sorumluluk almaya da hazırız."

AB'YE ATEŞKES TEPKİSİ

"Türkiye olarak savaşın başından beri iki ana kulvarda çabalarımız devam etmekte. Birincisi insanlık dramının bir an önce ateşkes yoluyla son bulması. Bunun ve insani yardımlar için yoğun bir diplomasi trafiğimiz var. Gönül ister ki bunu AB ile de yapalım ancak maalesef ateşkes lafını duymak istemiyorlar. Bu bölgede çok ciddi bir krize yol açmakta. Medyada bu insanlık dramına yönelik kendi tepkilerini ortaya koymalarını takdirle karşılıyoruz."

ABDULLAHİYAN: KONTROLDEN ÇIKMA SORUMLULUĞU ONLARIN ÜZERİNE

Bakan Fidan'ın ardından söz alan İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise şunları kaydetti:

"Siyonist rejim, başta soykırım, savaş suçu olmak üzere kadınlar, çocuklar ve sivilleri Gazze'de öldürmeye devam ediyor. Savaş durdurulmadığı takdirde bölgede durumun kontrolden çıkmasının sorumluluğu ABD, İsrail ve savaş suçlarını destekleyenlerin üzerindedir. Gazze'de kadınlara ve çocuklara karşı saldırılar devam ederse, sonuçları çok ağır olacaktır, destekleyenler bunun bedelini ağır ödeyeceklerdir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...