Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanlığından Netanyahu'nun açıklamalarına sert tepki: Kendi suçlarını örtemeyecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 00:27 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 02:17
Son dakika! Dışişleri Bakanlığından Netanyahu'nun açıklamalarına sert tepki: Kendi suçlarını örtemeyecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suçlamalarına sert tepki gösterdi. Gazze'de katliam yapan İsrailli yetkililerin hukuktan söz edemeyeceğini vurgulayan bakanlık, "Atılan iftiralar kendi suçlarını örtbas edemeyecek" ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen​'in Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı suçlayan açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı 'İsrailli yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki asılsız iftiralarına' ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Filistin halkına karşı uyguladıkları 'zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş' İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye haklarının olmadığı vurgulandı.

"KENDİ SUÇLARINI ÖRTBAS EDEMEZLER"

"Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Binyamin Netanyahu​'nun ve Eli Cohen'in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, "Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililerin, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekleri ve dikkatleri başka yöne çekemeyecekleri" belirtildi.

"ER YA DA GEÇ YARGILANACAKSINIZ"

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır. Türkiye, Gazze'deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir."

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki katliam nedeniyle "İsrail terör devletidir" sözlerini kullanarak tepki gösterdiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yürüttüğü Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarını çarpıtarak "Erdoğan Türk köylerini bombaladı" iftirasını atmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...