Tgrt Haber

Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk yorum: İttifak zaten bitti!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 12:39 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 13:46
Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk yorum: İttifak zaten bitti!

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra ittifak zaten bitti" dedi.

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'ndan, İYİ Parti​  Genel Başkanı Meral Akşener​'in yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin ilk değerlendirme geldi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaretinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL YORUMU

Özgür Özel’in adaylığına ilişkin de yorumda bulanan Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış, 'Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim' diye. Tabii dedik" ifadelerini kullandı.

YARIN ADAYLIĞINI DUYURACAK 

'Değişim' çağrılarının başını çeken CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "CHP Genel Başkanlığı'na adayım" derken resmi olarak açıklamayı ise yarın CHP Genel Merkezi'nde yapacak. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Parti Meclisi seçimli olağan kurultay tarihini belirleyecek. Kurultayın kasım ayında yapılması bekleniyor. Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 5’nin imzası gerekiyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

"7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. 

Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar.

Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...