Tgrt Haber

Tunç Soyer'den Kılıçdaroğlu'na adaylık göndermesi: Neden açıklanmadı bilmiyorum! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2023 23:52 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 00:14
Tunç Soyer'den Kılıçdaroğlu'na adaylık göndermesi: Neden açıklanmadı bilmiyorum! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarmasının ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ve Ankara adaylarını açıklarken İzmir'i neden açıklamadığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan Soyer, "Hangi gerekçelerle neden açıklamıyor bilmiyorum" diyerek topu CHP liderine attı. 

İYİ Parti​'nin yerel seçim için ittifaka kapıları tamamen kapatmasının CHP​'de yankılanmaya devam ediyor. CHP'nin yönetimindeki İstanbul​, Ankara​ ve İzmir​ dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını duyuran İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye’ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye’ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" derken İzmir adayının ise Ümit Özlale olduğunu duyurdu. 

TUNÇ SOYER'DEN DEĞERLENDİRME: ORGANİK DEĞİL 

Alınan karar sonrası katıldığı bir canlı yayında değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de aday çıkarma durumunun İstanbul ve Ankara'ya yönelik hamle olduğu iddiasını yineledi. 

"İzmir’de aday çıkartmak üstelik kazanma ihtimali çok zayıf olan bir aday çıkartmak olsa olsa bir sonraki hamle için bir altlık bir zemin olabilir diye düşünmüştüm" diyen Soyer, "Özlale'nin adaylıktan geri çekilme ihtimaliyle ilgili "Olabilir" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME: NEDEN AÇIKLANMADI BİLMİYORUM 

İstanbul ve Ankara'da mevcut isimleri tekrardan aday olarak Kılıçdaroğlu tarafından duyurulması ve İzmir adayının ise hale bekletilmesiyle ilgili yöneltilen soruya Soyer'e, "O konuda hiçbir fikrim yok. Hangi gerekçelerle, ne zaman ve niye açıklamıyor bilmiyorum doğrusu. Ben görevimin başındayım" cevabını verdi. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...