Tgrt Haber

Ümit Özdağ'dan CHP'ye yerel seçim resti: Kendi adaylarımızla gideceğiz

27 Ağustos 2023 09:10 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 09:24
Ümit Özdağ'dan CHP'ye yerel seçim resti: Kendi adaylarımızla gideceğiz

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan muhalefet cephesinde kavgalar sürüyor. İkinci tura kalan seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan CHP'ye yerel seçim resti geldi. Kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyleyen Özdağ, "Kimse bize 'partiler üstü' masalını anlatmasın" diyerek ittifak kapısını tamamen kapattı. 

Hararetli ve iki turlu geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler 7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi. Dün Afyonkarahisar'da tüm siyasi partilere seslenerek, "Ayrı ayrı seçime girelim" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ardından Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan da ittifak resti geldi. 

İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracaklarını söyleyen Özdağ, "Kimse bize ‘partiler üstü' masalını anlatmasın. Zafer Partisi'nin oyları böldüğünü de hiç kimse söyleyemez. Oyları asıl bölenler yirmi bir senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır" diyerek muhalefet cephesine yüklendi. 

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Özdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019'da büyük bir destekle geldiğini hatırlatırken daha sonrasında hedefine CHP liderliğini koyduğunu öne sürdü.  

Özdağ, "İmamoğlu geçen seçimlerde çok büyük bir destek bularak seçimleri kazandı. Bunu doğru bir şekilde değerlendirmesi durumunda bugün böyle bir konuyu konuşmuyor olurduk ama İmamoğlu vaktini İstanbul'a ayırmak yerine sürekli Cumhuriyet Halk Partisi başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığı üzerinde durdu" diye konuştu.  

"OYLARI BÖLEN; 21 YILDIR YENİLENLERDİ" 

Her seçimde 'oyları bölmeyin' talebinin geldiğini söyleyen Özdağ, "Türk halkı bıktı. En son seçimde de bu söylemle gelindi bize. Biz 2'inci turda hiçbir talepte bulunmadan sadece Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin savunulması, terörle mücadele ve sığınmacıların vatanlarına yollanmasının kabul edilmesi çerçevesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik. Zafer Partisi'nin oyları böldüğünü hiç kimse söyleyemez, oyları asıl bölen 21 senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır" dedi. 

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...