Tgrt Haber

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Atarım partiden!..

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Kafa TV
24 Eylül 2023 08:41 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 09:11
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Atarım partiden!..

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, seçim sonrası CHP'deki gelişmeleri ve kaos ortamını değerlendirdi "Atatürk’ün kurduğu CHP ortada yoktur" diyen Ortaylı, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da çok sert eleştiriler yöneltti.

Türkiye'nin en ünlü akademisyenlerinden, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı​, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen iki turlu seçimlerden hazimetle ayrılan, ardından da koltuk savaşlarıyla büyük bir kaosun içine düşen Cumhriyet Halk Partisi'nin (CHP) son durumunu eleştirdi. Ortaylı, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ hakkında da çok sert sözler sarf etti.

"CHP ARTIK BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

Kafa TV'nin YouTube kanalında yayınlanan programa katılan Prof. Dr. Ortaylı, CHP​'nin artık kendisini ilgilendirmediğini belirterek, "Benim için Atatürk​'ün kurduğu CHP ortada yoktur. Olması da gerekmiyor. Çünkü o bir kurucu partidir. Kurucu partinin kendine göre kurucu kadroları vardır ve ona hizmet eden kadroları vardır. Bunun ilelebet devam etmesi beklenmez" dedi. 

SİZİ SEVMEYE MECBUR MUYUZ?

Buna karşın böyle bir partinin bu hale gelmesinin de beklenemeyeceğini belirten Ortaylı, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hedef alarak "Bir otobüs iyi işlemiyorsa müşteri bir kez ona mahkumdur. İkincisinde o müşteriler başka bir şey bulurlar. Bize eli mahkum demek istiyorlar. Çok ayıp, ben olsam atarım onları partiden. Biz sizi sevmeye mecbur muyuz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Kafa TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...