Tgrt Haber

'Üsküdar Belediyesi gayrimenkullerini satıyor' iddiasına belediyeden cevap

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
04 Temmuz 2024 20:32 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 00:02
'Üsküdar Belediyesi gayrimenkullerini satıyor' iddiasına belediyeden cevap

Üsküdar eski belediye başkanı Hilmi Türkmen, CHP'ye geçen belediye yönetiminin, belediye ait gayrimenkulleri sattığını iddia etti. Türkmen'in bu iddiasına CHP'li belediyeden cevap geldi. 

Geçtiğimiz dönemde AK Parti'nin yönetiminde olan Üsküdar Belediyesi'nde gayrimenkul krizi yaşandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Üsküdar eski belediye başkanı Hilmi Türkmen, belediyeye ait bazı gayrimenkullerin satışa çıkarıldığını iddia etti. Satışa çıkarılan gayrimenkullerin listesini de yayımlayan Türkmen mesajında, "Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var. Lakin bizim yüzlerce eseri milletimizin hizmetine sunarken bile 5 yılda yapmadığımız satışın tek seferde yapılması, en ufak taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü gösteriyor." dedi. 

"AKLA İLK GELEN ÇÖZÜM SATIŞ MI?"

Belediyeye kısa sürede eserler kazandırdığını belirten Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak inkar edilemeyen yüzlerce hizmet, eser ürettik. Buna rağmen bütçe büyüklüğü borç dengesi açısından en az borcu olan 2. belediye olarak yönetimi teslim ettik. 

'Üsküdar Belediyesi gayrimenkullerini satıyor' iddiasına belediyeden cevap - 1. Resim

Tekrar soruyorum, o zaman bu ne acele? İlk akla gelen çözüm eldeki tüm taşınmazların bu şekilde satılması mı? 

Bir de tabi, 5 yılda yapılmayan taşınmaz satışını tek seferde yaparken sağlanacak gelirle hangi hizmetler yapılacak, millete hangi yeni eserler sunulacak." diyerek eleştirilerini sıraladı. 

'Üsküdar Belediyesi gayrimenkullerini satıyor' iddiasına belediyeden cevap - 2. Resim

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN CEVAP GELDİ 

Türkmen'in 'yeni yönetim belediyenin gayrimenkullerini satıyor' iddiasını yalanladı. Konutların satış yapılmak üzere alındığı ifade edilen açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Sosyal medyada yer alan, Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarını sattığına ilişkin paylaşımlar tamamen bir algı oluşturma çabasıdır. 

Konut projeleri, “Satışı yapılmak üzere” AK Partili eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapılmış ve satıştan gelecek gelir de 2024 bütçesine eklenmiştir. 

Önceki dönem planlanan, 2024 yılı 5 milyar liralık Üsküdar Belediyesi bütçesinin 1.3 milyar lirası, yani bütçenin yüzde 27’si taşınmazların satışı üzerinden yapılmıştır.

'Üsküdar Belediyesi gayrimenkullerini satıyor' iddiasına belediyeden cevap - 3. Resim

"DENGE TAŞINMAZLAR ÜZERİNDEN KURULMUŞ"

Görülmektedir ki; belediye bütçesi, yeni yönetim görevi devralmadan önce taşınmazların satışı ile dengelenmek üzerine kurulmuştur.

2023 yılında ve 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında da belediye tarafından taşınmaz satışları yapılmıştır. 

Yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kamuoyunun ve Üsküdarlı komşularımızın bilgilerine sunarız.

"ACELEYLE SATIŞ YAPIYORLAR"

Üsküdar eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TGRT Haber'de yayınlanan Gündem Özel programında yeni Üsküdar yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Türkmen, toplu satışların amacını sorgularken, CHP yönetiminin hazırlıksız yakalandığını ve gerçek yüzlerinin ortaya çıkacağını iddia etti.

Türkmen'in açıklamaları şu şekilde: 

"Toplu satışların amacı ne? Hiçbir projeleri yok, hazırlıksız yakalandılar. CHP'nin gerçek yüzü ortaya çıkacak. Türkiye'de en çok yatırım yapan biziz ama hiç borcumuz yok. Orada 2 milyarlık kaynak var. Aceleyle satıyorlar. Kasada paranız var niye acele ediyorsunuz?

Biz güzel bir dil ile, yalan yanlış bilgi vermeden, abartmadan gerçekleri milletimize anlatacağız. Tazminat ödememek için 2024'te işe girenleri attılar. Biz Üsküdar Belediyesi olarak çok güzel işler yaptık. Yeşil alanları arttırdık, çocuk köyleri, okullar, yurtlar yaptık. Bunları sadece devletten gelen bütçe ile yapmak mümkün değil.

Üsküdar Belediyesi'nin 2024 bütçesi 5 milyardı. Bunu siz gelir-gider dengesini tutturarak yapmanız gerekiyor. Gelir ve gider biz de her zaman eşittir. Hatta bazen gelirimiz daha fazla olmuştur."

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...