Tgrt Haber

Yavuz Ağıralioğlu açtı ağzını yumdu gözünü! İstifa ettiği İYİ Parti'yi topa tuttu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Hürriyet
09 May 2023 11:15 - Güncelleme : 09 May 2023 11:25
Yavuz Ağıralioğlu açtı ağzını yumdu gözünü! İstifa ettiği İYİ Parti'yi topa tuttu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan ve partisi ile zıt düşerek istifa eden Yavuz Ağıralioğlu eski partisine ateş püskürdü. PKK’nın sözde yöneticilerinin Kılıçdaroğlu’na karşı verdiği destek açıklamaları karşısında İYİ Parti’nin sessiz kaldığını söyleyen Ağıralioğlu’nun ifadeleri kulisleri hareketlendirdi.

6’lı Masa’da yaşanan aday krizinin ardından zehir zemberek sözlerle açıklama yapan Yavuz Ağıralioğlu​ partisinden istifa etti. 6’lı Masa’nın partisine tuzak kurduğunu söyleyen Ağıralioğlu ayrıca Millet İttifakı’nın HDP​ ile olan yakınlığına isyan etti. Daha önce yaptığı açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini duyuran Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni açıklamalar geldi.

PARTİ KURMAYA MI HAZIRLANIYOR?

Gazeteci Hande Fırat'a konuşan Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu​'nun seçimi kazanması durumunda siyaset kulvarının sıkışacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda parti kurmak zorunda kalabileceğini de söyleyen Ağıralioğlu, “Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim, erkene alınmak zorunda kalacaktır. Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim.” şeklinde konuştu.

“İktidar değişikliği yapmak isteyenlerin, çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir.” diyen Ağıralioğlu, Kandil'den yapılan açıklamalara dikkat çekti.
PKK'nın sözde yönetici kanadından gelen destek açıklamaları karşısındaİYİ Parti​'nin sessiz kaldığını ifade ederek, hain terör örgütünün saldırılarını durdurmasının altını çizdi.

ESKİ PARTİSİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu kanadının PKK ile çatışmasızlık konusunda oturup konuştuğunu dile getirerek şunları söyledi:

Bakın, Kandil’den açıklama geliyor: Faşizme karşı omuz omuza... İYİ Parti’den bekliyorum ki bir şeyler desinler. ‘Çatışmasızlık’ ilan etmiş PKK. Neymiş? Sürece zeval gelmesinmiş... Süreç dedikleri şey de Kemal Bey’in adaylığı... Bunlar oturdu, konuştu belli ki..

 

Kaynak: Hürriyet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...