Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan: Millet İttifakı ile yürümeyiz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, TGRT Haber’e katılarak Türkiye siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı ile seçime girmeyeceklerinin altını çizen Erbakan, CHP’nin yıllardır eleştirdiklerini şimdi kazandıkları belediyelerde uyguladığını söyledi.
TGRT HABER / ÖZEL
Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça siyasettin gündemi de hareketleniyor. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında makas daralırken bağımsız partilerin kritik bir rol oynaması bekleniyor. Bağımsız partilerden birisi de hem iktidarı hem de muhalefet sık sık eleştiren Yeniden Refah Partisi. TGRT Haber’de Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye Programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye siyasi gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
5 HEDEFİMİZ MEVCUT
Erbakan, mevcut iktidarın tüm faaliyetlerini doğru bulmadıklarından dolayı yeni bir parti kurduklarını söyledi. Yeniden Refah Partisi Parti olarak 5 maddelik temel hedeflerinin olduğunu belirten Erbakan, bu maddeleri şöyle sıraladı: “Birincisinin hem Türkiye’de hem dünyada adaletin tesis edilmesidir. İkincisi paylaşımda adaletin tesis edilip refah seviyesinin yükseltilmesidir. Üçüncüsü eğitim kalitesinin artırılmasıdır. Dördüncüsü aile müessesesinin korunmasıdır. Beşincisi ise dış politikada Türkiye öncülüğünde İslam birliğinin ve yeni bir dünya düzeninin kurulmasıdır”
CHP YILLARDIR ELEŞTİRDİKLERİNİ ŞİMDİ YAPIYOR
İktidarın ekonomi ve dış politika alanındaki uygulamalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Erbakan, muhalefet tarafında da sorunlara ilişkin çokça eleştiri olduğunu ancak herhangi bir çözüm olmadığına dikkat çekti. “Muhalefetin mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun anlayışı var. Bazıları muhalefeti eleştirmemizi eleştiriyorlar. Biz partiyi kurarken doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz” ifadelerini kullanan Erbakan, CHP’nin iktidarda olduğu dönemlerde yaptıklarının ortada olduğunu kaydetti. Erbakan, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesini almasıyla birlikte CHP’nin bazı uygulamalarının yeniden nüksettiğini belirterek, “Ekrem İmamoğlu koltuğa oturur oturmaz ilk işi borç para için Avrupa’ya gezi düzenlemek oldu. Akabinde ekmeğe, suya, yol ücretlerine zam yaptı. Yıllardır eleştirdikleri borç, zam, faiz, millete yük yükleme meselesini kendileri uyguladılar” diye konuştu.
MİLLET İTTİFAKIYLA BİRLİKTE OLMAYIZ
HDP’nin bu günde kadar ekonomi ve sosyal problemlerle ilgili bir çözüm ortaya koymadığını belirten Erbakan, mikro milliyetçilik ve ırkçı sözlem üzerinden siyaset yürüttüğünü söyledi. AK Parti’den ayrılıp yeni parti kuranları da eleştiren Erbakan, “12-13 yıl AK Partinin karar organlarında yer almış ve devletin en önemli kurumlarında görev almışlar. 1 gecede, birden bire her şey kötü oldu, ekonomi batıyor, dış politikada batıyor, diyorlar. O zaman bu durumda sizin de sorumluluğunuzun olması gerekiyor. Bize gelenler iyi, AK Partide kalanlar kötü demek adil ve akla uygun değil. Faiz ödemelerini, zamları eleştiriyorlar. Bugün eleştirdikleri kendi döneminde de vardı. Millet İttifakı ile yürümemiz zor” ifadelerini kullandı.
ERBAKAN’IN VEFATINDAN SONRA FETÖ İLE YÜRÜDÜLER
Refah Partisi’nin devamı niteliğinde olan Saadet Partisi’nin Millet İttifakı ile birlikte hareket etmesini eleştiren Erbakan, “Erbakan’ın vefatından sonra FETÖ ile yakınlaşma içine girdiler. 40 yıl önce Erbakan’ın dış güçlerin güdümünde olan bir aparat, okullarına gönderdiğiniz çocuklarınız dış güçlere hizmetkar olur dediği bu hareketten için neredeyse Türkiye’nin en hayırlı hareketidir, deme noktasına geldiler. Arkasında da CHP ile bütünleşme, profesyonel bir ortaklık yaptılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerine Abdullah Gül gelsin kampanyası yürüttüler” dedi.
SEÇİME BAĞIMSIZ GİRECEĞİZ
Son 10 yıldır AK Partinin paylaşımda ve yönetimde adil olma noktasında sorunları olduğunu belirten Erbakan, AK Parti bu sorunları düzelmesi için adımlar atmadığı sürece Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etmeyeceklerini belirtti. Millet İttifakı ile de seçime girmeyeceklerini kaydeden Erbakan, “Kendi başımıza, kendi motivasyonumuzla seçime girmeyi hedefliyoruz. Tabi ki partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olması doğaldır” şeklinde konuştu. Partinin resmi üyelerinin 300 binin üzerinde olduğunun altını çizen Erbakan, bu rakamların üç yıllık bir parti için başarı olduğunu kaydederek “Mecliste olan pek çok partinin bile resmi üyesi bu civardadır” dedi.
İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ FAYDADAN ÇOK ZARAR OLUR
Türkiye’de iktidar değişikliğinin olması durumunu değerlendiren Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti: “İktidara gelecek kişilerin katı laikçi, hatta 28 Şubat döneminde gördüğümüz gibi din düşmanlığı yapma özleminde olan, uygulamalar yapan ve intikam hırsıyla hareket eden bir kadro olması durumunda bunun faydadan çok zararı olur”
HDP KAPATILMASI PKK’YI HAKLI ÇIKARIR
HDP’nin kapatılmamasının siyaseten daha doğru olacağını vurgulayan Erbakan, bu durumun dağdaki PKK’nın işine yarayacağını belirterek “PKK, HDP’ye biz size siyasetle bu işi çözemezsiniz, silahla çözebiliriz demiştik. Dolayısıyla siz de dağa çıkın diyecek” diye konuştu. Bir adım atılırken onun sonuçlarını kimin işine yarayacağının hesaba katılması gerektiğini belirten Erbakan, “HDP siyasetten yenilmelidir. HDP kadrosu ile Doğu’nun değerleri ve tarihi taban taban zıttır. Dindar Kürtlerin bu partiye oy vermesi çok üzücüdür. Daha önce de kapatıldı, bu bir çözüm değil” dedi. CHP’nin Kürt sorunu ifadesini doğru bulmadıklarını kaydetti.
Erbakan, CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler iddiasını ve bürokrasiye yönelik tehdit dilini eleştirdi. “Siyaset milletin derdine derman olma yeridir, savaş ve kavga yeri değildir” diyen Erbakan, Kılıçdaroğlu’nun elinde herhangi bir bilgi ve belge varsa bunları ilgili makamlara iletmesi gerektiğini belirtti.
AİHM’E TABİYSEK KAVALA SERBEST BIRAKILMALI
10 ülkenin Ankara büyükelçiliklerinin ortak bir açıklamayla iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısını değerlendiren Erbakan, şunları söyledi: “Büyükelçiler AİHM kararına uyun diyor, bu yasalara tabi olduysak teknik olarak serbest bırakılması gerekiyor. Ancak AİHM adil kararlar vermiyor. Örneğin Refah Partisinin kapatılmasında ve başörtü konusunda bunları gördük, yaşadık. Refah Partisini kapama kararı veriyor ancak HDP’nin kapatılmasına tepki gösteriyor. Çelişki içindeler.”