Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 20:07 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 20:57
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye geliyor. Blinken, 5 Kasım'da Ankara'da olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​,  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​ ile görüşecek.

Bakan  Fidan'ın, ABD'li mevkidaşı görüşmesinde İsrail-Filistin çatışmaları ile Filistinli siviller için atılması gereken adımlar ve Gazze​'ye insani yardım gönderilmesi konuları ele alınacak.

Görüşme 5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek. İki bakan 30 Ekim Pazartesi günü telefonla bir görüşme gerçekleştirmişti.

'GAZZE'NİN HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ'

Bakan Fidan, telefon görüşmesinde Gazze'deki halkın ayrım yapılmaksızın topyekun hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

BLİNKEN'I SENATO'DA FİLİSTİN​ İÇİN PROTESTO ETTİLER

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken sonolarak Senato Ödenek Komitesi’nde İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak 106 milyar dolarlık yardım hakkında ifade verdiği sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

Blinken konuşması sırasında göstericiler, kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak, "Gazzeli çocukları kurtarın" sloganı attı. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapan protestocular, defalarca "Ateşkes hemen" diye bağırdı. Bir gösterici ise, "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankart açtı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...