Tgrt Haber

Aşırı sıcaklarda beslenmeye dikkat! Diyetisyenlerden kritik uyarı: Dondurmadaki şeker gizli tehlike

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
05 Ağustos 2023 15:10 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 15:31

Afrika sıcakları pek çok kişinin sağlığını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yaparken bu su tüketilmesini ve Akdeniz tipi beslenilmesini öneriyor. Peki beslenmede nelere dikkat etmeliyiz? TGRT Haber’de Diyetisyen ve Kaliteli Yaşam Uzmanı Elif Öksüz, sıcak havalarda nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken “Tansiyon ve şeker hastaları dikkat etsin” dedi.

Afrikasıcakları hayatı olumsuz etkiliyor uzmanlar kronik hastalığı olanlar ile kalp rahatsızlığı​ olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda ve bol su tüketilmesi konusunda uyarıyor. Peki bu gibi aşırı sıcak havalarda nasıl beslenmeliyiz. Hangi gıdalara dikkat etmeyiliz?  TGRT Haber’de Diyetisyen ve Kaliteli Yaşam Uzmanı Elif Öksüz, şeker ve tansiyon hastalarını uyardı.

NE KADAR SU İÇİLMELİ?

“Sıcaklarda en önemlisi sıvı tüketimidir” diyen Öksüz,  2 ila 3 litre arasında bir su tüketilmesini önerdi. Ayrıca diğer sıvı kaynaklarıyla da desteklenmesi gerektiğini kaydeden Öksüz, “Gençlerde soğuk çay ve kahve tüketimi sıcaklarda artıyor. Ancak önce almamız gereken su miktarını almış olmamız gerekir. Çay ve kahve sıvı atmasına da neden olur. Ayran ve kefir öneririm” dedim.

Akdeniz tipi beslenilmeli

 AKDENİZ TİPİ BESLENİNİZ! HAZIR YİYECEKLERDEN UZAK DURUNUZ

Öksüz, sıcakta yemek yapmak istemeyen ya da yemek yemek istemeyenlerin olduğuna dikkat çekerek “Fastfooddan kaçınız ve et, tavuk ve balık yediğiniz yerlere dikkat ediniz. Bozulma olabiliyor. Akdeniz tipi besleniniz, sebze, meyve, baklagillerden ve zengin yağlar içeren şekilde besleniniz” dedi.

SICAK HAVADA NE YENMELİ? TANSİYON HASTALARI DİKKAT

“Aşırı yağlı, baharatlı ve fastfood tarzı beslenmemeli” diyen Öksüz, şu önerilerde bulundu: “Tansiyon hastaları tuzlu besinlerden uzak dursunlar. Ayrıca kan şekerini yükseltecek besinlerden uzak durmalıyız. Dondurmalara dikkat etmek gerekiyor, meyveli doğal yapılanları tercih ediniz.”

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...