Tgrt Haber

Bilim insanları Doğuluların yorganlarını araştırdı! Altın uykunun sırrı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
12 Mart 2024 20:14 - Güncelleme : 12 Mart 2024 20:49
Bilim insanları Doğuluların yorganlarını araştırdı! Altın uykunun sırrı

Kaliteli bir uyku için araştırma yapan bilim insanlarının kapısı Doğuluların sık sık kullandığı yorgana çıktı. Kalın ve ağır olan yorganların uykunun altını olduğu bilim insanları tarafından tespit edildi. İşte detayları...

Amerikalı Bilim insanları uyku​ hallerini araştırdıkları bir çalışmada ilginç bir sonuca imza atar. Özellikle Doğuluların ve Güneydoğuluların sıklıkla kullandığı kalın yorganın insan sağlığına olan olumlu etkilerini ortaya çıkardı. Bilim insanları dünyada Uzakdoğu ülkelerinde de kullanılan bu yorganların sağladığı faydalara altın uyku​ adını verdi.

BİLİM İNSANLARI DOĞULULARIN YORGANLARINI ARAŞTIRDI!

Bilim insanları son yıllarda insanların kaliteli uyku​ çekmediklerini tespit etti. Hastanelerdeki şikayetlerin çoğu kişilerin kaliteli uyku​ çekemediklerinden kaynaklı ortaya çeşitli hastalıklar çıktı.

Bilim insanları Doğuluların yorganlarını araştırdı! Altın uykunun sırrı - 1. Resim

Hastalıkların kaynağı olan uykusuzluk sorunun ise aslında yıllardır Doğulular tarafından çekilmediğini ifade etti. Bunun nedeni ise uyku​ sırasında kullanılan yorgan olduğu ifade edildi.

Bilim insanları Doğuluların yorganlarını araştırdı! Altın uykunun sırrı - 2. Resim

PEKİ YORGAN NASIL UYKU​ HALİNİ KALİTELİ YAPAR? 

Bilim insanları kullanılan yorganın ağırlığı insan vücudunu dinginleştirir. Kemiklerde artan sıcaklık melotinin hormonunu tetikler. Bu hormon artıkça beyne iletkenlik ve sinir sisteminle uyuşukluk meydana gelir.

Bilim insanları Doğuluların yorganlarını araştırdı! Altın uykunun sırrı - 3. Resim

Kişi yorganın verdiği ağırlığa biannen uykusu ağırlaşır. Bilim insanları uyku​ hali ağırlaşan kişilerin REM sonrası hızla uykuya daldıklarını ifade etti. Bu durum sadece Doğulular değil aynı zamanda yaylada yaşayanlarda da aynı kalite görülmüştür. Öte yandan bilim insanları kafeinden uzak durulması gerektiğini ve özellikle akşam yemeğinden sonra kafein tüketilmemesi gerektiğinin altını çizer.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
Sonraki Haber Yükleniyor...