Tgrt Haber

Mısırlıların 1000 yıldır uyguladığı yöntem! 1 kaşık tüketildiğinde baş ağrısını yok ediyor...

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
24 Nisan 2023 14:08 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 15:48
Mısırlıların 1000 yıldır uyguladığı yöntem! 1 kaşık tüketildiğinde baş ağrısını yok ediyor...

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan ve Mısır medeniyetinde ilaç olarak kullanılan besin baş ağrısına şifa oluyor. Osmanlı döneminden bu yana birçok tarifin içinde yer alan bu şifalı besin, herkesin evinde var olan susam. Uzmanlar susamın baş ağrısına ve çok sayıda rahatsızlığa sağladığı faydaları sıralıyor…

Antik Babil döneminde yaşayan kadınlar, gençliklerini susama borçlulardı. Babil kadınları, susamı balla karıştırıp cildine uygulayarak daha genç ve parlak bir yüze kavuşuyorlardı. Eski dönemlerden kalma bir gelenek ve kanıtlanmış bilgiyle birçok cilt bakım ürününün içinde susam yağı bulunuyor. Tabii, susamın faydaları​ bununla sınırlı değil. Bağışıklığa, cilde, kolesterole hatta kansere bile iyi geldiği bilimsel olarak onaylandı. Susamın doğrudan etki ettiği en önemli rahatsızlıkların başında ise başınızı taşlara vurduran migren​ ağrısı geliyor.

SUSAMIN FAYDALARI

Lezzet.com.tr’den derlenen bilgiye göre; Bünyesinde kaliteli proteinler barındıran susam, kasların korunmasına ve gelişmesine yardımcı oluyor.

Magnezyum minerali içeren susam, kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor.

Çalışmalar, susam yağının diyabeti önlediğini ortaya koyuyor.

Kolesterol üretimini engelleyen fitosteroller içerir. 

Susam, bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Susam kolajen üretimine destekleyerek cilde elastikiyet kazandırıyor, hasar gören hücreleri ve vücut dokularını ise onarıyor.

Susam yağı düzenli kullanıldığında cilt kanseri riskini azaltabilir.

Kalp sağlığını destekliyor, damar hastalıklarını önlüyor.

Susam ayrıca sakinleştirici vitaminler de içererek ruh halini iyileştirir,

Özellikle baş ağrısını azaltır ve derin bir uyku çekmenize yardımcı olur.

Siyah susam demir bakımından çok zengindir ve kansızlığa karşı son derece etkilidir.

Bir avuç susam bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içeriyor ve içeriğindeki yoğun çinko ile kemiklerinizin mineral yoğunluğunu arttırıyor. Düzenli olarak tüketilen susam, yaşlılarda kemik erimesini (osteoporoz) önler. Yapılan bir çalışmada diyetle düşük çinko alımı ile kalça ve omurgada kemik erimesi arasında bir bağlantı olduğu gösterilmiştir. Cilt parlaklığı ve saç uzaması için gerekli kompleks B vitaminlerini içerir.  

Mısırlıların 1000 yıldır uyguladığı yöntem! 1 kaşık tüketildiğinde baş ağrısını yok ediyor...

SUSAM NASIL KULLANILIYOR?

En yaygın kullanım alanı sevilen yemeklerin üzerine serpiştirmektir. Ekmek ve kek yapımında veya salatalarda değerlendirilebilir. Herhangi bir alerjiniz yoksa günde 1 silme yemek kaşığı susam kullanımı uygundur. Çiğ tohumları çiğnemek en fazla fayda sağlar fakat sindirim bozukluğu yaşayanlar kolay sindirim için susamı geceden ıslatarak veya suda 4-5 saat bekleterek tercih edebilir. Hafifçe kavurmak veya dövmek de iyidir.  

SUSAMIN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Susamın kompleks protein yapısı, bası hassas bünyelerde alerjiye yol açabilmektedir. Fazla tüketimi halinde tansiyon, baş dönmesi ve deri döküntüsü gibi yan etkileri gözlenebilen susam, yine aşırı tüketime bağlı olarak ciltte yağ üretimini tetikleyerek sivilcelere sebep olabilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...