Tgrt Haber

Haftada 2 tabak yemek baş ağrısının kökünü kurutuyor, bağırsaklarınızı motor gibi çalıştırıyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2022 13:52 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 15:18
Haftada 2 tabak yemek baş ağrısının kökünü kurutuyor, bağırsaklarınızı motor gibi çalıştırıyor!

Milli yemeklerimiz arasında yer alan kuru fasulye, yüksek protein içeriği ve sağlığımızı destekleyen minerallere sahip olmasıyla çok değerli bir bakliyat. Kırmızı etle kıyaslanan kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Düzenli tüketilmesiyle bağırsak problemleriyle savaşan kuru fasulye, aynı zamanda migren ağrılarıyla da başa çıkıyor.

Zengin mutfak kültürümüzün önemli yemeklerinden olan kuru fasulye adeta bir şifa deposu. Muhteşem lezzetinin dışında içeriğindeki zengin mineral ve protein yapısı sayesinde kemik yapısını geliştiriyor, sindirim sistemini güçlendiriyor, bağırsak problemlerini çözüyor ve daha birçok sağlık​ problemine şifa oluyor. Özellik şeker hastaları için doğal bir çözüm olan kuru fasulyenin işte sayılmakla bitmeyen faydalarından bazıları…

KURU FASULYENİN FAYDALARI

Yemek sonrasında yaşanan glukoz yükselmesini azaltan kuru fasulye, düşük glisemik etkisi ve yüksek lif içeriği gibi özellikleri sayesinde şeker hastalığı​ riskini en aza indiriyor.

Tüm kanser türüne karşı kuru fasulye tüketerek korunmak mümkün. Kuru fasulye, güçlü antioksidan özelliği ile özellikle sindirim sisteminde yer alan kanserojen maddelerin yok olmasını sağlıyor.

Kuru fasulye, içerdiği K vitamini sayesinde beyin hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmede olumlu etkiler sağlıyor. Kuru fasulye tüketerek daha güçlü bir hafızaya sahip olabilirsiniz.

Migren nöbetlerini ve baş ağrısı sonlandıran kuru fasulye, niasin içeriği sayesinde migren sorunlarına, baş ağrılarına karşı iyi geliyor.

İçerdiği bol miktarda lif sayesinde uzun süre tokluk hissi veren kuru fasulye, sık acıkmayı önleyerek kilo vermeye yardımcı oluyor.

Haftada 2 tabak yemek baş ağrısının kökünü kurutuyor, bağırsaklarınızı motor gibi çalıştırıyor!

Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor ve şişkinlik hissini azaltıyor. Bağırsak sorunlarına çözüm sunarak bağırsakların hızlı çalışmasına olanak tanıyor.

İçeriğindeki fazlaca demir vitamini ve folik asit sayesinde özellikle hamileler için oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde kuru fasulye tüketilmesi, doktorların önerisi arasında yer alır.

Kuru fasulye tüketerek idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmanız mümkündür. Kuru fasulye, böbreklerdeki taş ve kumun dökülmesine de yardımcı oluyor.

İçerdiği bol miktarda demir ve manganez sayesinde gün boyu ihtiyaç duyulan enerjinin yaklaşık yüzde 80’ini kuru fasulyeden almak mümkün.

Kuru fasulye, kemiklere kalsiyum ve protein desteği sunar. Güçlenmelerine destek olur. Yaş ilerledikçe oluşan kemik erimesi riskini azaltıyor.

Haftada 2 tabak yemek baş ağrısının kökünü kurutuyor, bağırsaklarınızı motor gibi çalıştırıyor!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...