Tgrt Haber

Trabzon hurması faydaları nedir? Trabzon hurması (cennet elması) çok tüketilirse ne olur, nasıl tüketilir?

01 Aralık 2021 17:27
Trabzon hurması faydaları nedir? Trabzon hurması (cennet elması) çok tüketilirse ne olur, nasıl tüketilir?

"Trabzon hurmasının faydaları nedir, ne kadar tüketilmelidir? Trabzon hurması nasıl yenir?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Uzmanların Trabzon hurması ile ilgili yaptığı son açıklamanın ardından, cennet elması tüketmeyi sevenler, bu meyvenin zararlarını ve yararlarını merak ediyor. İşte, Trabzon hurmasının (cennet elması) faydaları, zararları ve tüketim miktari...

Trabzon hurmasının tüketim miktarına dair uzmanlardan uyarı geldi. Cennet elması olarak da bilinen ve vitamin deposu olan bu meyve; Of Devlet Hastanesi Başhekimi, genel cerrahi uzmanı Operatör Doktor Şaban Uysal'ın yaptığı son açıklamalar ile gündeme geldi. Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ve şifa kaynağı olarak bilinen Trabzon hurmasına dair merak edilenler haberimizde...

TRABZON HURMASININ FAYDALARI VE ZARARLARI NEDİR?

Trabzon hurmasının, yani cennet elmasının faydaları ve zararları, meyveyi tüketmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

TRABZON HURMASININ FAYDALARI

  • Cennet elması; likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin, beta-karoten ve A vitamini gibi antioksidanları içerir. Böylece, vücuttaki zararlı atıkların atılmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği, meyvenin kansere karşı koruyuculuğunu da arttır ve yaşlanmayı geciktirici etkide bulunur. 
  • Betakaroten içeriği ile göz sağlığını korumaya da yardımcı olan cennet elması, yorgunluk, stres, depresyon gibi durumlara karşı da oldukça etkilidir. 
  • Trabzon elması, içerdiği yüksek lif sayesinde mide-bağırsak sisteminin çalışmasını hızlandırır ve kabızlığa iyi gelir. 
  • Cennet elması; kansızlık, zayıflık, iştahsızlık ve halsizlik için de tüketilir. 

Kasım ve Aralık aylarında tezgahlarda, pazarlarda ve marketlerde sık sık görülen Trabzon hurması; A, B, B1, B2, B3 ve C vitaminleri, çinko, demir ve kalsiyum gibi çeşitli mineraller içermektedir. İçinde doğal şekerleri de barındıran cennet elması, cilt kuruluğunun önüne geçerek cilt gençleşmesinde de etkilidir. Ayrıca, meyvenin tokluk hissi vermesi nedeniyle kilo vermeye yardımcı yardımcı bir besin olduğu da bilinmektedir. Bir porsiyonunda yaklaşık 100 kalori barındıran ve yağ oranı çok düşük olan Trabzon hurması, bağırsak florasını düzenleyen ve sindirim siteminde düzenli sindirim sağlayan önemli bir besindir.

Trabzon hurması faydaları nedir? Trabzon hurması (cennet elması) çok tüketilirse ne olur, nasıl tüketilir?

TRABZON HURMASININ ZARARLARI

Trabzon hurmasını aşırı tüketmek faydalarının yanı sıra vücutta hasar oluşturabilir. Mide asidiyle etkileşime girerek sindirimi zorlaştırır ve faydasının aksine kabızlık yapabilir. Zamanla taşlaşarak sindirilmeden mide içinde ya da bağırsağın herhangi bir kesiminde tıkanmaya yol açabilir. Trabzon hurmasını dozunda tüketmek bu sebeple oldukça önemlidir. 

TRABZON HURMASI NASIL TÜKETİLİR, YENİR?

Batı'da "Fuyu" adı ile satılan, bir diğer adı ise cennet elması olarak bilinen Trabzon hurması, çiğ olarak tüketilirken; ayrıca, meyve ve sebze salatarına da farklı bir lezzet katabilir. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...