Sağlık

Trabzon hurması faydaları nedir? Trabzon hurması (cennet elması) çok tüketilirse ne olur, nasıl tüketilir?

"Trabzon hurmasının faydaları nedir, ne kadar tüketilmelidir? Trabzon hurması nasıl yenir?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Uzmanların Trabzon hurması ile ilgili yaptığı son açıklamanın ardından, cennet elması tüketmeyi sevenler, bu meyvenin zararlarını ve yararlarını merak ediyor. İşte, Trabzon hurmasının (cennet elması) faydaları, zararları ve tüketim miktari...

Trabzon hurması faydaları nedir? Trabzon hurması (cennet elması) çok tüketilirse ne olur, nasıl tüketilir?
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
01.12.2021
saat ikonu 17:27
|
GÜNCELLEME:
01.12.2021
saat ikonu 17:27

Trabzon hurmasinin tüketim miktarina dair uzmanlardan uyari geldi. Cennet elmasi olarak da bilinen ve vitamin deposu olan bu meyve; Of Devlet Hastanesi Bashekimi, genel cerrahi uzmani Operatör Doktor Saban Uysal'in yaptigi son açiklamalar ile gündeme geldi. Kis aylarinin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ve sifa kaynagi olarak bilinen Trabzon hurmasina dair merak edilenler haberimizde...

TRABZON HURMASININ FAYDALARI VE ZARARLARI NEDIR?

Trabzon hurmasinin, yani cennet elmasinin faydalari ve zararlari, meyveyi tüketmek isteyen vatandaslar tarafindan merak ediliyor.

TRABZON HURMASININ FAYDALARI

  • Cennet elmasi; likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin, beta-karoten ve A vitamini gibi antioksidanlari içerir. Böylece, vücuttaki zararli atiklarin atilmasina yardimci olur, bagisiklik sistemini güçlendirir. Bu özelligi, meyvenin kansere karsi koruyuculugunu da arttir ve yaslanmayi geciktirici etkide bulunur. 
  • Betakaroten içerigi ile göz sagligini korumaya da yardimci olan cennet elmasi, yorgunluk, stres, depresyon gibi durumlara karsi da oldukça etkilidir. 
  • Trabzon elmasi, içerdigi yüksek lif sayesinde mide-bagirsak sisteminin çalismasini hizlandirir ve kabizliga iyi gelir. 
  • Cennet elmasi; kansizlik, zayiflik, istahsizlik ve halsizlik için de tüketilir. 

Kasim ve Aralik aylarinda tezgahlarda, pazarlarda ve marketlerde sik sik görülen Trabzon hurmasi; A, B, B1, B2, B3 ve C vitaminleri, çinko, demir ve kalsiyum gibi çesitli mineraller içermektedir. Içinde dogal sekerleri de barindiran cennet elmasi, cilt kurulugunun önüne geçerek cilt gençlesmesinde de etkilidir. Ayrica, meyvenin tokluk hissi vermesi nedeniyle kilo vermeye yardimci yardimci bir besin oldugu da bilinmektedir. Bir porsiyonunda yaklasik 100 kalori barindiran ve yag orani çok düsük olan Trabzon hurmasi, bagirsak florasini düzenleyen ve sindirim siteminde düzenli sindirim saglayan önemli bir besindir.

TRABZON HURMASININ ZARARLARI

Trabzon hurmasini asiri tüketmek faydalarinin yani sira vücutta hasar olusturabilir. Mide asidiyle etkilesime girerek sindirimi zorlastirir ve faydasinin aksine kabizlik yapabilir. Zamanla taslasarak sindirilmeden mide içinde ya da bagirsagin herhangi bir kesiminde tikanmaya yol açabilir. Trabzon hurmasini dozunda tüketmek bu sebeple oldukça önemlidir. 

TRABZON HURMASI NASIL TÜKETILIR, YENIR?

Bati'da "Fuyu" adi ile satilan, bir diger adi ise cennet elmasi olarak bilinen Trabzon hurmasi, çig olarak tüketilirken; ayrica, meyve ve sebze salatarina da farkli bir lezzet katabilir. 

ETİKETLER
#Sağlık
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.