Tgrt Haber

Abdüllatif Şener'den Kılıçdaroğlu çıkışı: Verdiği sözleri gerçekleştiremez 

23 May 2023 18:44 - Güncelleme : 23 May 2023 19:15
Abdüllatif Şener'den Kılıçdaroğlu çıkışı: Verdiği sözleri gerçekleştiremez 

Önceki dönem CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çaprıcı açıklamalarda bulundu. Şener, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazansa bile Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olması sebebiyle verdiği sözleri yerine getiremeyeceğini söyledi. 

Türkiye28 Mayıs​ seçimlerine odaklandı. Seçime az bir süre kala eski siyasilerden de önemli demeçler gelmeye devam ediyor.

CHP eski milletvekili Abdüllatif Şener​, NTV'de ikinci tura giden Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun seçimi kazanması halinde, Meclis çoğunluğu elinde olmadığı için kanun çıkarıp bütçe yapamayacağını, verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremeyeceğini söyledi. 

"VERDİĞİ SÖZLERİ GERÇEKLEŞTİREMEZ"

Şener Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olduğunu hatırlatırken, "Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez" dedi. 

"KANUN GEÇİREMEZ"

"Meclis'ten hiçbir kanun geçiremez. Millet İttifakı'nın en büyük iddiası olan 6 partiyi bir araya getiren güçlendirilmiş parlamenter demokrasi artık hayal olur. Bunu gerçekleştiremezler. Maliye, ekonomik politikalar uygulayamazlar. Neden? Vergi çıkaramazlar. Bütçe çıkaramazlar. Bakın bütçe çıkaramadıkları için AK Parti iktidarının yapmış olduğu bütçenin arttırılması yoluyla uygulamaya başlarlar. Bütçe politikaları olmaz. Mali politika olmaz. Hatta bürokrat ataması yapamazlar."

 

 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...