Tgrt Haber

Aytun Çıray: Akşener usulsüzlüğü onayladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 11:48 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 12:54
Aytun Çıray: Akşener usulsüzlüğü onayladı

İYİ Parti İzmir Milletvekilli Aytun Çıray, beklenmedik istifanın perde arkasını anlatırken parti genel başkanı Meral Akşener'e usulsüzlüğe göz yumma suçlaması yöneltti.

Millet İttifakı'nda milletvekili aday listeleri krizi sürerken İYİ Parti​'de Aytun Çıray​'ın adaylıktan çekilmesi gündeme oturdu. Çıray, sosyal medyadan yaptığı açıklamada listede usulsüzlük yapıldığını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​'in de buna göz yumduğunu açıkladı.

Adaylıktan çekilmesinin sebebini "uyduruk temayül yoklaması" şeklinde açıklayan İzmir Milletvekili Çıray dün akşam aday listelerinin belirleneceği toplantılar sürerken Twitter'dan Meral Akşener'e uyarı niteliğinde bir mesaj paylaşarak "Yine mi başa döndük?" ifadesini kullandı.

Aytun Çıray: Akşener usulsüzlüğü onayladı

Çıray ikinci paylaşımında ise içerideki krizi açıkça ortaya koyarak adaylıktan çekildi. Çıray açıklamısnda "14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla İYİ Parti  milletvekili adaylıĝımdan feragat ediyorum" ifadelerini kullanırken dikkat çeken şu notu da mesajına iliştirdi: "Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım."

Bu sözler, önce Altılı Masa'dan kalkan, ardından geri dönen Akşener'e doğrudan bir suçlama olarak yorumlandı.

ÖNCE YALANLADI AMA!..

Çıray'ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Çıray'ın İzmir'den ikinci sırada aday gösterildiği ve bunu kabullenemediği aktarılan iddiaya göre Çıray, gün içinde birkaç kez  Akşener'le görüşerek birinci sıradan adaylık talep etti. Buna rağmen Akşener, 'temayül' sonucunu işaret ederek olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine de Çıray adaylıktan çekilme kararı aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM DEDİ

Çıray ilk gönce yalanladığı söz konusu iddiayı, bir süre sonra doğruladı ve temayülde ilk sıranın açık ara kendisinde olduğunu aktararak şu tweeti attı: "Konumuz bu değil. Ama. İzmir 2. Bölgede usulüne uygun, dürüst bir temayül yoklaması olsa kayıtlı üyelerin sıralaması ankete göre şöyle olacaktı:

  1. Aytun Çıray %65,7
  2. 2. H. Kırkpınar %15,
  3. 3. Müjde Harputlu %8,6
  4. 4. Yavuz Adar %6,2"

https://twitter.com/TCAytunCiray/status/1644950387592404995

İYİ PARTİ USULSÜZLÜK YAPTI: AKŞENER BİLE BİLE MEŞRU SAYDI

Çıray, yine Twitter'dan tepkisini sürdürerek, "Asıl konumuz farklı ama.. Burada da temayülün uyduruk olduğunu İzmir İl Yönetimi'nin imzaları ile göreceksiniz. Sn Meral Akşener bunu bile bile meşru kabul etti. Bu usulsüzlüğü görmezden gelseydin, diyorsanız.. Bugün buna göz yumanın yarın yönetimde AKP'den farklı olmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...