Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'aday olamaz' itirazlarına tepki: YSK suratlarına vurdu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 Mart 2023 16:45 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'aday olamaz' itirazlarına tepki: YSK suratlarına vurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik bir yol ayrımında olduğunu belirtip, "Bu ülke 7'li koalisyonlarla, masa üstü ve masa altı koalisyonlarla bir yere gidemez" ifadelerini kullandı. CHP ile temas halindeki HDP'nin PKK elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılmasına yönelik söylemlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda içeride değil mi? Şimdi söz veriyor, şunu da bunu da kurtaracağız. Bay bay Kemal bu millet sana bu yolu açmayacak" diye konuştu. Muhalefetin adaylığına yönelik itirazlarına da değinen Erdoğan, "Aday olamaz diyorlardı, YSK suratlarına vurdu. Şimdi de AYM'ye gidiyoruz diyorlar, yolunuz açık olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Gaziantep'e depremden 3 gün, Nurdağı'na 2 hafta sonra geldim. Cumhur İttifakı olarak hep buralardaydık. Allah'ın izniyle köyleri ve ilçeleriyle depremin yıktığı şehirlerin tamamını ayağa kaldırmadan durup dinlenmeyeceğiz. İlk günlerdeki arama kurtarma ve acil yardım ihtiyaçlarının yerini, geçici barınma alanları ve kalıcı konutların inşası takip etti. 

"ENKAZIN YARISINI KALDIRDIK"

Partimizin belediyeleri buralarda kardeş belediyelerle çalışmalarını yürütüyor, yürütmeye de devam edecekler. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Enkazın neredeyse yarısını kaldırdık. Durmak yok yola devam dedik. İlk haftalarda diğer şehirlere giden vatandaşlar da yavaş yavaş yuvalarına dönüyor. Hasarsız ve az hasarlı binalarda oturulmaya, iş yerleri açılmaya, fabrikalarda çarklar dönmeye başladı. Halen yaklaşık 2,5 milyon insanımızı deprem​ bölgesi dışındaki şehirlerde, yine yaklaşık 2,5 milyon vatandaşlarımızı geçici barınma alanlarında misafir ediyoruz.

Gaziantep​'te 29 bin 741 deprem konutu ve 12 bin 607 köyevi inşa edeceğiz. Bu konutlardan 7 bin 87'sinin temelini bugün buradan atıyoruz. Kilis​'te 649 konutun temelini yine bugün atıyoruz. Deprem konutlarımızın sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Attığımız her adımda şehirlerimizin tarihini, kültürünü, sanatını, sanayisini, ticaretini, tarımını, birikimini ve hedeflerini gözetiyoruz. Yeni yerleşim yerlerinin tespitini, mevcut merkezlerin dönüşümünü hep bu anlayışla tasarlıyoruz. Biraz sonra atacağımız temellerde beraber 30 bin konutun inşası da fiilen yürüyor.

"TÜRKİYE GENELİNDE DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI YAPIYORUZ"

Neredeyse her gün yeni konut ihaleleri yapılıyor, yeni inşaatlara girişiliyor. Daha önce başlattığımız arsa ve iş yeri projesi kuralarını çekerek hak sahiplerini belirleyerek sürdürüyoruz. Milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Daha önceki depremlerde, sellerde ve yangınlarda nasıl kimseyi mağdur etmeden evleri teslim ettiysek burada da aynısını gerçekleştireceğiz. Depremzede her kardeşimizin hakkını, hukukunu bizzat takip edecek, çalışmaların aksaksız yürümesini sağlayacağız. 

Sadece bununla kalmıyor, Türkiye genelinde riskli binaların dönüşümüyle ilgili de kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz. Türkiye ulusal risk kalkanı modeliyle şehirlerimizi depremlere ve diğer tüm afetlere karşı dayanıklı, güvenli, huzurlu hale getirmekte kararlıyız.

"ASIL BÜYÜK ŞAHLANIŞIN EŞİĞİNDEYİZ"

Neredeyse 30 yıldır belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak milletimizin hizmetkarı bir kardeşinizim. Bugüne kadar verdiğimiz her sözü tuttuk. Milletimiz de sağ olsun bugüne kadar bize hep destek oldu, arkamızda durdu. Şimdi bir kez daha Cumhur İttifakı olarak desteğinize talibiz. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısıyla önceki dönemlerin eksiğini önemli ölçüde telafi ettik. Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Allah'ın izniyle önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bir şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm enerjimizi Türkiye Yüzyılı'nın inşaasına vereceğiz.

"BU ÜLKE 7'Lİ KOALİSYONLARLA BİR YERE GİDEMEZ"

7'li koalisyonlarla, masa üstü-masa altı koalisyonlarla bu ülke nasıl geçmişte bir yere gidemediyse şimdi de bir yere gidemez. Dün nasıl mücadele ettiysek şimdi de bunu birlikte vereceğiz. Dünyanın ve ülkemizin kritik bir yol ayrımında olduğu bugünde doğru adımlarla yola devam diyerek Türkiye'yi daha büyük bir vizyona kavuşturmak istiyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu kazanımlar gibi, bundan sonra elde edeceğimiz tüm imkanları da milletimizin her bir ferdinin hizmetine sunacağız. Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Eğitimde, salıkta, enerjide, tarımda, sporda, sanayide, şehirleşmede, sosyal desteklerde nereden nereye geldiğimizi görenler bu sözümüzle neyi murat ettğimizi gayet iyi bilir. Öyleyse şurada kaldı 40 gün.

Artık cumhurbaşkanı seçmek demek, yürütmenin başını yani devleti ve hükümeti idare edecek kişiyi seçmek demek. Derdi millet olmayanlar, ülke olmayanlar, gelecek olmayanlar işportacı mantığıyla bu makamı ulufe dağıtma yeri haline getirmeye çalışıyor. Ulufe dağıtıyorlar. Biz hizmetin peşindeyiz. 20 yıl bunu yaptık. Milletimiz bu göreve aday olanlardan kime ne dağıtacağının sözü değil, hangi hizmet ve eserlerin programını bekliyor.

"ADAY OLAMAZ DEDİLER, YSK SURATLARINA VURDU"

20 yıllık tecrübemizden aldığımız güç ve birikimle Türkiye Yüzyılı'nın inşası sürecinde hayata geçireceğimiz programları hazırlamaya başladık. Seçim beyannamemizle açıklayacağız. Dış politikada ülkemizin etki alanı ve itibarını güçlendirecek duruşu yeni adımlarla tahkim edeceğiz. Yönetim sistemini daha da geliştirmek için kapsamlı çalışmalar yaptık. Yeni anayasa için taslağı belli seviyeye getirdik.

Erdoğan aday olamaz. E ne oldu. YSK suratlarına vurdu mu?Şimdi ne diyorlar, AYM'ye gidiyoruz, yolunuz açık olsun. AYM'nin ne kararı verdiklerinden bunların haberi yok. Bunlar ne anayasa bilir ne kanun.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ÖCALAN' GÖNDERMESİ

Bunların demokrasiyle alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele kol kola yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye Gabar'a Bestler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Yine gömeceğiz. İşte terörle ülkemizde bunlar neler çektirdi biliyorsunuz. Diyarbakır'da 251 kardeşimizi sokağa dökerek şehit etmediler mi? Şu anda içeride değil mi? Şimdi söz veriyor, şunu da bunu da kurtaracağız. Bay bay Kemal bu millet sana bu yolu açmayacak.

YENİ MÜJDELER YOLDA

Salgın döneminde adeta kurtarıcımız olan şehir hastanelerimizi yaygınlaştırıyoruz. İHA, SİHA yaptık mı? Akıncı yaptık mı? Kızılelma'yı yaptık mı? Türkiye nereden nereye geldi. Şimdi çıkmışlar diyorlar ki, e bunların hepsini gözden geçireceğiz, yol vermeyiz. Ya sen hayatında bu millete en ufak hizmeti vermedin ki. Enerjide müjde üstüne müjde açıklıyoruz, yenileri sırada. Türkiye öylesine dinamik bir ülke ki burada durmak demek gerilemeye kaybetmeye başlamak demektir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...