Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroglu'na ikinci tur öncesi açık teklif

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 May 2023 23:19 - Güncelleme : 21 May 2023 06:28

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ikinci tur için birden fazla stratejiyi masaya yatırdıklarını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı adaylığından çekilmemizi talep ederse bir dakika düşünmem" diyerek Millet İttifakı adayına açık teklifini yaptı. 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlua, TELE 1'de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşmesinin detaylarını anlatan Davutoğlu, Cumhur İttifakı'nın Sinan Oğan'a ihtiyacı olduğunu iddia etti. 

Davutoğlu, 14 Mayıs’ın ardından Millet İttifakı​ olarak yaptıkları toplantılarda ikinci tur için bütün seçenekleri masaya yatırdıklarını açıkladı. Davutoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi olursa Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylığından tereddüt etmeden çekileceğini söyledi. 

28 Mayıs seçiminin Türkiye için bir referandum olacağını belirten Davutoğlu, özetle şunları dile getirdi: 

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIKLARINDAN ÇEKİLELİM TEKLİFİ!

"Arkadaşların birçok kanaati oldu. Toplantılarda konuşulanları dışarı aktarmayı sevmem. Bu da dahil bütün opsiyonlar konuşuldu. Her konu konuşulabilir. Ben olabilecek bir makamdan değil, sahip olduğum makamı Türkiye için bıraktım. Türkiye’nin en kudretli Başbakanlık makamını hiç tereddüt etmeden bıraktım. Kimse bana şuradan çekilir misin diyemez, bütün makamları gördük.

Sayın Kılıçdaroğlu ile iki kez seçim rekabeti yaptık. Onun cumhurbaşkanlığını destekliyorum hiçbir ego yapmadan. Şimdi de derse kamuoyu, Kılıçdaroğlu tek çıksın benim için sorun yok. Önemli olan bir ekip olarak gören kitlelerin bize vereceği oyda olumlu yönde bir değişim olacaksa makamların hiçbir önemi yok.

6-7 Cumhurbaşkanlığı yardımcısı bir karışıklık yaptıysa muhasebesi yapılır. Kılıçdaroğlu, isterse bir an bile düşünmem. Farklı kesimlere teminat vermek için bulunuyoruz.

SİNAN OĞAN İLE NE KONUŞTU?

"Bizim Sinan Oğan’la geçmiş hukukumuz var. Validesinin vefatında, biz Iğdır’da miting yaptık. Genel olarak Iğdır’da AKP ve MHP arasında gerilim vardı. MHP’nin destekçisi olduğu sokaklarda bozkurt selamı ile karşılanıyorduk.

Bize MHP başkanlığının oradan geçmeyelim dendi gerilim olmasın diye. O yola girdik, sembolleri ile işaret ettiler ben de gülerek selamladım. Ben de MHP binasının önünde durdurdum otobüsü. Onlar da şaşırdı. Buyurun başbakanım dediler. Ben de Sinan bey, taziyelerimi iletmek isterim dedim. Sinan bey de olur mu başbakanım yanınıza gelirim dedi. Bir anda bütün tansiyon düştü. Geçmişten kalan insani duygusal bir bağ var.

Siyasi bir pazarlık söz konusu olmadı. Türkiye’nin gerçekleri ilişkileri nedir? Nasıl bir siyasi tavır almak lazım? Bunları konuştuk.

Kılıçdaroğlu’na bir gün önce görüşeceğimi bildirdim. Mansur Yavaş ile de görüştüm çünkü onun da bazı temasları vardı." 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...