Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere müjde: Üniversitelerde ek kontenjan

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 19:15 - Güncelleme : 09 May 2023 21:43

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Depremzede öğrencilere üniversiteye girişte yüzde 25 ek kontenjan verileceğinin müjdesini paylaşan Erdoğan, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Adana​'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Deprem​ bölgesindeki lise öğrencilerine devlet üniversitelerde yüzde 25 oranında ek kontenjan ayrılacağının müjdesini veren Erdoğan, özel üniversiteler de ise birer kişilik yer tahsil edileceğini ve 21 bin 560 öğreninin yararlanacağını söyledi.

Konuşmasının devamında Millet İttifakı'na ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Siz önce PKK ve FETÖ'ye nasıl sırtınızı dayadığınızı anlatın. Tefecilere ülkenin kaynaklarını peşkeş çekme sözü veriyorlar" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu muhteşem katılım sevilmez mi? Hele hele 14 Mayıs akşamı beraber balkon konuşmasını yapmaya hazır mıyız? Sevgili Adanalılar, siz bir başkasınız. Başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, sevgili gençler, sizi kebaptan ve şalgamdan daha çok seviyoruz. Adanalı merttir yanlışa düşmez.

Bu millet akıllıdır, malum kişileri başa getirmez. Buraya nereden geliyoruz Aydın'dan, Aydın 65 bin kişiydi. Şimdi Adana'dayız resmi rakam 80 bin. Malum millet ittifakı vardı ya buradaymış, dün ne yaptılar?. Ben Adanalı işini bilir diyorum. İnşallah haftaya pazar günü biz balkon konuşması yaparken, Adana da buradan yapacak. Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş hızla yürütüyoruz. Enkazları tamamen kaldırdık.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN

Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizdeki öğrenciler için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puanlara göre ilave kontenjanlara yerleşebilecekler. Özel üniversitelerde birer kişilik yer tahsil edilecek 21 bin 560 öğrencimiz yaralanacak.

MUHALEFETE TEPKİ

Kamu görevlilerini tehdit ediyorlar. İktidarı birilerinin arkasına saklanarak elde etmeye çalışıyorlar. 14 Mayıs'ta milli irade düşmanlarına hak ettikleri dersi milletim verecek. Siz önce PKK ve FETÖ'ye nasıl sırtınızı dayadığınızı anlatın. Tefecilere ülkenin kaynaklarını peşkeş çekme sözü veriyorlar. Siz önce kapalı kapılar ardında kimlerle ne sözler verdiğini söyleyin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere müjde: Üniversitelerde ek kontenjan

"KAMU GÖREVLİLERİNİ TEHDİT EDİYORLAR"

Kamu görevlilerini tehdit ediyorlar. İş insanlarını tehdit ediyorlar. Emeklileri kadınları tehdit ediyorlar. Bunların zihniyeti millete parmak sallayan tek parti faşizmi zihniyetidir. Sizler Tayyip Erdoğan diyorsunuz ya, sizleri de tehdit eder. Eli boş tehdit edecek kişi arıyor. Birilerinin arkasına saklanarak milli irade düşmanıdır. Bunların milletin değerlerine tahammülü yok. Öyle kibirliler ki, göbeğini kaşıyan adam diyerek millete hakaret etmekten çekinmezler.

"TEFECİLERE ÜLKENİN KAYNAKLARINI PEŞKEŞ ÇEKME SÖZÜ VERİYORLAR"

14 Mayıs'ta hak ettikleri dersi sandıkta vermeye hazır mısınız? Seçim gününe kadar tereddütlü bir akrabanızı bulmalısınız. Kendisine benim selamımla gidip 14 Mayıs'ı anlatacaksınız. Ben Adana'ya güveniyorum. 21 yılda her şeyi değiştirdik, bir tek muhalefet kaldı. Yalanla tehditle muhalefet yapılamayacağını bir türlü öğretemedik. 14 Mayıs'a doğru da azdılar. Fol yok yumurta yok. Kibri arşa değmiş durumda. Makam mevki dağıtıyorlar. Siz önce PKK ve FETÖ'ye nasıl sırtınızı dayadığınızı anlatın. Tefecilere ülkenin kaynaklarını peşkeş çekme sözü veriyorlar. Siz önce kapalı kapılar ardında kimlerle ne sözler verdiğinizi söyleyin. Bay bay Kemal sen ne noktada ne biçim bir insansın. Ne kadar yalan konuşursan benim milletim o kadar doğru konuşuyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...