Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sinan Oğan hakkında ilk açıklama: Aramızda pazarlık olmadı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 21:16 - Güncelleme : 22 May 2023 23:26

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci turda kendisine destek vereceğini duyuran ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan hakkında ilk kez konuştu. Oğan ile aralarında pazarlık geçmediğini söyleyen Erdoğan, depremzede öğrencilere de burs ve yurt müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. İkinci turda kendisine destek vereceğini açıklayan Sinan Oğan'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında herhangi bir pazarlık olmadığını dile getirdi. Milliyetçilerin adresinin Cumhur İttifakı olduğunu kaydeden Erdoğan, CHP'ye de terör üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun sırtını Kandil'e yasladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi seçmenine ise rehavet uyarısı yaptı. Elinde bazı anketler olduğunu ama bunlara gerek olmadığını ifade eden Erdoğan, en gerçekçi anketi pazar günü milletin yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SİNAN OĞAN'A TEŞEKKÜR

"Sinan Bey bizi ve Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sinan Bey bizim terörle mücadele, vatanımızın bekası ile ilgili tavrımızı kendisi de çok iyi biliyor. Bu konuda asla tavizimiz olmayacak. Kendisinin dile getirdiği bazı hususları da biz açıklığa kavuşturduk. Bu güç birliği ülkemizin faydasına olacağına inanıyorum. Tabii çok açık bir gerçek; kendilerinin de üzerinde durduğu mülteciler konusunda Suriye'nin kuzeyindeki briket evlerden başlamak üzere şu ana kadar 450 bin mülteci evlerine döndüler. Fakat şu andaki hedefte 1 milyon mültecinin daha yapılacak yeni konutlarla oralara dönmesi planımız var.

'ARAMIZDA PAZARLIK OLMADI'

Aramızda bir pazarlık kesinlikle olmadı. Muhalif yapılar bu tür şeyler üzerinde spekülatif bazı arayışlar içine girerler. Böyle bir talep olmadı. Bütün mesele bugünkü metinde olduğu gibi bir afet bakanlığının kurulması gibi bir tespit var. Bizde AFAD var ama bu bakanlık boyutunda değil var. Bunlar üzerinde düşünülebilecek konular. İlke olarak üzerinde durulabilir. Bir afet bakanlığı kurulması da yarın birgün gündeme gelebilir.

Sayın Oğan'a yönelik tepkiler bizim beklentimizdi. Bunun dışında farklı ağızlar da çıkabilir. Duruşuyla tavrını tam manasıyla ortaya koydu. İnşallah 28 Mayıs'ta milletin duruşu Sinan Bey'in de duruşuyla bütünleşerek gereken cevap verilecektir. CHP'de linç kültürü anlayışı var. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sinan Oğan hakkında ilk açıklama: Aramızda pazarlık olmadı

GÖÇMENLERİN GERİ DÖNÜŞÜ

450 bin mülteciyi geri gönderdik. Hedefimiz 1 milyon mülteciyi daha oradaki konutlara yerleştirmek Bu da zaman içinde gerçekleşecek.. Şu an itibarıyla derdimiz pazar gününü atlatmak. Sonrasında mültecilerle ilgili bir planlama, yol haritası çıkarılabilir. Ne kadar zamanda dönüşü sağlanabilir? Bizim Moskova'da yaptığımız 4'lü çalışma var. Bunlar da gündeme alınabilir. Ne kadar kısa zamanda bunları kendi ülkelerine göndeririz, çalışmalardan sonra gerekli adımı atarız.

KILIÇDAROĞLU'NUN MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERİ

Kılıçdaroğlu ilk turdan sonra milliyetçiliğin kıymetini anladı ama benim milletim bunları yutmaz. Bunlar yalanda olduğu gibi takiyede de bir numara. Çıkarı için kullanmayacağı hiçbir değer olmadığını gördük. Milliyetçilerin adresi bellidir. Sinan Bey de buna katıldı. Yerli ve milli bir duruşla ikinci tura gideceğiz.

MANSUR YAVAŞ'IN ÖCALAN İDDİASI

Kılıçdaroğlu peşine taktıklarında da akıl ve izan bırakmadı. Bunlar hem yalancı hem cahil. Asılsız iddialarla siyaseti kirletmeye çalışıyor. Ne diyor, AK Parti terörist başına af getirmeye çalışmış. Böyle bir yalan olabilir mi? Gösterdiği tasarının içeriğinden bile haberi yok. Bu çakma bir avukat. Terörle bağlantılı olanlar o kanundan yararlanamaz zaten. Zaten terörist başı TCK'nın 125. maddesinden mahkum olmuş durumda. Hiçbir zaman böyle bir düzenleme yapılmamıştır. İddia ettiği gibi muhalefetin itirazıyla metinden çıkarılmış falan da değildir. Neyse ki milletim bunlara itibar etmiyor. Terör örgütünün etkili isimlerini inlerinde etkisiz hale getirdik. Yalandan geçmiş defterleri karıştırıp alacak çıkarmaya çalışıyorlar ama bizim defterimiz tertemiz. Buradan onlara ekmek çıkmaz.

CHP'NİN 'ÖNDEYİZ' AÇIKLAMASI

Ellerindeki veriler yanlış. İşin içinde CHP'liler varsa yalan ve sahtekarlık da vardır. Sandıktan çıkan sonuçlar kimyalarını bozdu. Baktılar ki kaybediyorlar, hemen yalana sarıldılar. Kendi seçmenlerini ikna etmeye çalıştılar. Daha seçim sonuçarlını bile doğru düzgün açıklayamayanların ülkeyi yönetmesi mümkün mü? Elbette değil. Vatandaşlarımız bunu görüyor, oyunun rengini buna göre belirliyor. İkinci turda farklı bir şekilde milletim bunlara gereken cevabı verecek.

SEÇMENLERE REHAVET UYARISI

Rakibimiz ne CHP ne Kılıçdaroğlu. Bizim rakibimiz rehavet, zafer sarhoşluğudur. Arada 5-5,5 puan gibi bir fark var. Bu rehavete giderse tehlikeli olur. Sinan Bey'in destek açıklaması bir yerde güç devşirmesidir. Bu potansiyel devşirme de pazar günüyle ilgili çok daha farklı bir gelişmeye vesile olacak. Yerli ve milli bir söylem hakim Sinan Bey'de. Yalanın talanın olmadığı bir netice sandıklardan çıkacak.

Başkanlık sisteminin getirilerini çok açık ortaya koyduk. Karar almada sürecin seri işlemesi, herhangi bir karar almada koalisyonda çekilen çileleri çekmemek için bunu istedik. Deprem felaketinde deprem felaketi olmasaydı bunun altından kalkamazdık. Henüz 15. günde temelleri attık. Defne Hastanesi'ni 3 ayda bitireceğiz dediğimizde çıktı sözde bir milletvekili 'Neyi bitiriyorsunuz?' dedi. Ama ne oldu, bitirdik. Açılışını yaptık, hasta kabulü yapmaya başladı. Meral Hanım'ı niye davet edeyim. Eser ortada. Arzu ederse gidip görür.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sinan Oğan hakkında ilk açıklama: Aramızda pazarlık olmadı

TEKİRDAĞ'DA DEPREMZEDELERE EZİYET

Defne'de CHP'nin yüzde 90 civarında oyu var, bizim yüzde 8. Biz 'CHP'nin yüzde 90 oyu var, ne gerek var hastaneye, sahra hastanesi yeter' diyebilirdik ama demedik. Depremzedelere yönelik 14 Mayıs sonrası ortaya çıkan nefret söyleminin ana sebebi CHP Genel Başkanı'dır. Hesabi hareket ettiler. Bize teşekkür edecekleri yerde tam tersini yaptılar. Ama onların teşekkürüne ihtiyacımız da yok. Tekirdağ'da otelleri boşaltmaları falan, bunların yapısı bu. 

Depremzedelerin hastane açılışlarına katılımları muhteşemdi. Tek tek insanların kalbini okuyamayız ama o gün meydandaki tablo ortadaydı. Depremin ilk anından itibaren yurtlarımızı depremzedeleri açtık. 383 bini aşkın depremzedeyi ağırladık yurtlarda. Hala 132 bin depremzedeyi misafir ediyor. 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE BURS VE YURT MÜJDESİ

Depremzedelerin tamamına burs verilecek. Bunu ilk kez açıklıyorum. Kredi alanlarınki bursa dönüştürülecek. Geri ödeme olmayacak. Yurtlara öncelikli olarak depremzedeler yerleştirilecek.

BATI'DAKİ ERDOĞAN KARŞITLIĞI

Demokratik kazanımların birçoğunu manşetle mücadele ederek elde ettik. Batılıların Erdoğan gitsin demesini yadırgamam. Terörün kökünü kazıdığımız için bizden hazzetmezler. IMF'ye borcu kapattığımız için bizi istemezler. IMF'ye borcu ödeyerek Türkiye'den çıkardık. 23 milyar doları ödedik, hesabı kapattık. Bu arada kültürel anlamda da bazı adımlar attık. Ayasofya'yı özgürleştirdiğimiz için bizden nefret ederler. Savunma sanayiinde güçlenen bir Türkiye'den bunlar hoşlanırlar mı? Artık onlardan silah mühimmat almadığımız için bizi sevmezler, sevmeyecekler. Ama biz onlara değil milletimize bakıyoruz. Bizim TCG Anadolu Sarayburnu'na geliyor kuyruklar tükenmiyor. İnşallah yeni dönemde TCG Anadolu'nun bir büyük segmentini yapacağız ve Türk ordusu denizlerde daha güçlü hale gelecek.

SAADET PARTİSİ'NİN MİLLET İTTİFAKI'NDA YER ALMASI

Artık Saadet'in Erbakan hocamızın partisi olmak gibi bir durum söz konusu değil. Artık oğlunun partisi var, Yeniden Refah Partisi. Bu Saadet Partisi hocamızın partisinin devamı olsa Kılıçdaroğlu'nun anonsunu yapacak kadar zavallı duruma düşmez. Hocamızın oğlunun kurduğu parti onunla mukayese edilemeyecek seviyede. En azından kendi logosuyla girdi.

BABACAN'IN İHA-SİHA ÇIKIŞINA TEPKİ

Terörle mücadelede hep yalnız bıraktık. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve yaptık. Birilerinin huzuru kaçıyor diye kendi planlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İHA'lara SİHA'lara dokunacağız derken bu ülke yalnız değil ki? Nereye dokunuyorsun? Kimsin, nesin? Böyle bir yetkiyi nereden aldın? Onlara bunun hesabını sormak için benim halkım kendi savunma sanayiine, terörle mücadelesine sahip çıkma uğruna bize desteğini çok daha güçlü şekilde verecektir.

KILIÇDAROĞLU'NUN KANDİL VİDEOSU

CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Rabbim kimseye böyle bir utanç yaşatmasın. PKK'nın saldırdığı tek siyasi lider olduğunu söylüyor, yalan. PKK o olaydan sonra 'Hedefimiz ne CHP ne de Kılıçdaroğlu' diyerek özür dilemiştir. Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle video çekimleri var. 'Hadi, hadi' diyerek. Ama montaj, ama şu, ama bu. PKK'lılar bunlara destek verdi.

ANKETLERDE SON DURUM

28 Mayıs'ta anket yapmaya gerek de yok. Bazı anketler elimde ama onlar üzerinden değil, diyorum ki en gerçekçi anketi pazar günü milletim yapacak. Benim milletim en doğru olanı yapacak. Bu millet aldatılmaya layık değil. Dürüst bir neticeyle bu işi noktalamak, 21 yılın tecrübesiyle yeniden göreve devam edelim.

(Anneniz vefat ettiğinde tabutun başında ağlamıştınız. Kokusunu özlüyor musunuz?) Özlenmez mi? Ana bambaşka bir şey."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...