Tgrt Haber

Erzurum'daki provokasyona 2 gözaltı daha

08 May 2023 15:44 - Güncelleme : 08 May 2023 16:02

İBB Başkanı İmamoğlu'nun mitingi sırasında meydana gelen olaylarla ilgili 2 kişi daha yakalandı. Olaylarda yaralanan 17 kişi ise taburcu edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye​ (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun dün Erzurum​'da düzenlendiği miting​ provokasyona sahne olmuştu. İmamoğlu'nun Yakutiye ilçesinin Kent Meydanı'nda saat 18 sularında gerçekleştirdiği konuşma sırasında bir grup, parti otobüsüne taşlı saldırı düzenlemiştı. Ekrem İmamoğlu​ konuşmasını yarıda bırakıp otobüsle alandan ayrılırken, TOMA, taş atan gruba tazyikli su ile müdahale etmişti.

TOPLAM 15 GÖZALTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Erzurum​ Emniyet Müdürlüğü, dün yaşanan olaylarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 16 kişiyi tespit etti. Polisin düzenlediği operasyonlarda şüphelilerden 13’ü gözaltına alındı. Polis, olaylarla ilgili 2 kişiyi daha gözaltına aldı ve toplam gözaltı sayısı böylece 15'e yükseldi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Öte yandan olaylarda atılan taş ve pet şişelerle 17 kişi yaralanmış, yaralıların 10’una dün ayakta müdahale edilmişti. Gözlem altında tutulan 7 kişinin de bu sabah saatlerinde taburcu edilerek, evlerine gönderildiği bildirildi.

Kaynak: AA
Sonraki Haber Yükleniyor...