Tgrt Haber

İYİ Parti'de istifa depremi! Hem milletvekili adaylığını hem partiyi bıraktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 07:27 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 07:38
İYİ Parti'de istifa depremi! Hem milletvekili adaylığını hem partiyi bıraktı

Son dakika haberi: İYİ Parti'de milletvekili aday listesinin belli olmasının ardından istifa haberleri peş peşe geldi. Son olarak Yalova'da İYİ Parti'den 3. sıra milletvekili adayı olan Elif Akyol Tosun hem partiden hem de adaylıktan istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 33 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem milletvekili​ tercihi yapacak. Yüksek Seçim​ Kurulu'nun belirlediği takvim doğrultusunda seçim süreci işlerken partiler ve ittifaklar milletvekili aday listesini teslim etti. Birçok tanıdık sima milletvekili adayı olurken bazı isimler de kendisine yer bulamadı. Bu durum özellikle İYİ Parti​'de peş peşe istifaları getirdi. Gerek milletvekili adaylığı kabul görmeyen ya da listede istediği sırada olmayan isimler çok sert sözlerle istifa kararı aldı. 

MİLLETVEKİLİ ADAYI İSTİFA ETTİ

Bu duruma son olarak Yalova'da İYİ Parti'den 3. sıra milletvekili adayı olan Elif Akyol Tosun eklendi. Tosun, bugün istifasını vererek hem partiden hem de milletvekili adaylığından istifa etiğinini duyurdu.

ELİF AKYOL TOSUN KİMDİR?

1983 Yalova doğumlu olan Elif Akyol Tosun, ilk, orta ve lise eğitimimi Yalova'da tamamladı. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. 2005 yılında Yalova'da muayenehanesini açan Tosun, 2009'da Özel Atakent Hastanesine geçiş yaptı. 2014 yılının Nisan ayında muayenehanesini kapatan Tosun, evli ve iki çocuk annesi. 2018 yılında İYİ Parti'ye üye olan Tosun, 24 Haziran seçimlerinde Yalova milletvekilliği aday adaylığına başvurdu. Tosun, yapılan yoklama ve genel merkez seçimlerinde Yalova 2. sıra milletvekilliği için uygun görüldü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...