Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu yine PKK diyemedi: "Her türlü terörün" diyerek bela okudu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 23:24 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 00:55

Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK elebaşlarının kendisine destek vermesine ilişkin yaptığı açıklamada, örgütün adını yine zikredemedi. Paylaştığı videoda bela okuyarak insan gibi insanlarla yoluna devam edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu arada ne söyleyeyim, her türlü terörün Allah bin belasını versin" dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'ine sayılı günler kaldı. Cumhur İttifakı 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı, HDP​'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu​'nu gösterdi.

Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK elebaşlarının kendisine destek vermesine ilişkin yaptığı yeni açıklamada, örgütün adını yine zikredemedi. Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda bela okuyup, insan gibi insanlarla yoluna devam edeceğini vurgulayıp, "Bu arada ne söyleyeyim, her türlü terörün Allah bin belasını versin" dedi.

"YİĞİDİ MUHTAÇ ETTİLER KURU SOĞANA"

Evinin mutfağından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, iktidara eleştiride bulunarak, "O kalırsa, bu elimdeki kuru soğan olacak 100 lira." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Soğan" notuyla paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili halkım, geçen seçimde ustalık devri diye sattıkları şey, ülkemizi her alanda çöküşe sürükledi. Artık inandırıcı olmadıklarının da farkındalar. Bundan dolayı da korkunç bir iftira, yalan, dolan propagandasına başladılar. Gerçekleri örtbas etmek için PKK iftiraları, seccade üzerinden din istismarı, marteniçkayı urgana benzetmeler gibi türlü türlü tuhaf, yapay gündemlerle sizleri kandırmaya çalışıyorlar. Aslında aklınızla alay ediyorlar. Kendi vatandaşlarına saygı duymuyorlar. Çünkü diyecekleri başka hiçbir şey kalmadı, hiçbir şeyleri yok.

"O KALIRSA SOĞAN OLACAK 100 LİRA"

Bakınız, asıl gündemimiz bu. Vatandaşın asıl gündemi bu. Biliyorlar ki ben geldiğimde demokrasi gelecek, para akacak, yatırımlar akacak, dövizler düşecek, alım gücünüz artacak, bolluk bereket gelecek. Bu kadar basit. Bunların hepsi mutlaka olacak. O kalırsa, bu elimdeki kuru soğan olacak 100 lira. Şu an bile kilosu 30 lira. Soğan bu ya, utanmıyorlar. Yiğidi muhtaç ettiler kuru soğana.

BELA OKUDU: YİNE PKK DİYEMEDİ

Bu arada ne söyleyeyim, her türlü terörün Allah bin belasını versin. Dinimizin arkasına saklanıp da her türlü alavereye dalavereye bulaşanların da Allah bin belasını versin. Ben yoluma dürüst ve samimi, ister dindar, istar inançsız, ister Türk, ister Kürt, ister Sünni, ister Alevi olsun insan gibi insanlarla devam edeceğim. Benim tek kriterim budur.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1645149206544302080

HDP VE PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

CHP liderine ilk tebrik terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin eş başkanlarından geldi. İlk iş olarak HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Kucaklaşmak varken niye kavga ediyoruz?" diyerek ortaklarını meşrulaştırmaya çalışmıştı.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" imasında bulunmuştu.

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu da "Toplumda umut yarattılar Erdoğan’ı devireceğiz" demişti.

"KAVGAYI DEĞİL BARIŞI ÖNCELEYEN BİR ANLAYIŞI BENİMSEYECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesi sonrası terör örgütü PKK kanadından kendisine yapılan yönelik destek açıklamalarına değindi.

Sunucunun "Terör örgütü elebaşlarının size destek açıklamaları var, bu konuda ne dersiniz?" sorusuna kaçamak yanıtlar veren Kılıçdaroğlu, terörü sadece Türkiye'de değil tüm Orta Doğu'da bitireceklerini öne sürüp, "Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışı benimseyeceğiz." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...