Tgrt Haber

Meral Akşener canlı yayında çok sinirlendi! HÜDA-PAR’a çok sert tepki…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Habertürk
23 May 2023 07:02 - Güncelleme : 23 May 2023 07:08

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında 28 Mayıs seçim sürecini değerlendirdi. HÜDA-PAR’a yönelik çok sert ifadeler kullanan Akşener “Dangalak’ diyerek tepkisini ortaya koydu. Akşener ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’na kefil olduğunu söylerken “Ne Abdullah Öcalan'ı çıkarır ne PKK ile el sıkışır ne Habur rezaletini yaşatır ne de FETÖ ile el sıkışır." dedi.

Türkiye 28 Mayıs’ta yeniden sandık başında. Cumhurbaşkanlığı seçimi​ için kurulacak olan sandıklarda ilk turda en çok oyu alan iki isim yani Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında yarış gerçekleşecek. Kritik seçimler öncesinde yüzde 5’in üzerinde oy alan Sinan Oğan dün gerçekleştirdiği basın toplantısında ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceğini duyurdu. Büyük yankı uyandıran bu karar sonrasında siyasi liderlerden peş peşe açıklama geldi.

AKŞENER: OĞAN’IN KARARINA ŞAŞIRMADIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ Habertürk canlı yayınında seçim sürecini değerlendirdi. Oğan’ın Cumhur İttifakı kararına yorum yapmaktan kaçınan Akşener değerlendirmeyi Oğan’a oy veren seçmenlerin yapacağını söyledi. Kişisel kararını saygıyla karşıladığını belirterek Oğan’a başarı dileyen Akşener bu karara şaşırmadığını kaydetti.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanacağını inandığını söyleyen Akşener sıfırdan başladıklarını söyleyerek “Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçtirdiğimizde AK Parti de dahil olmak üzere bu sistemi değiştirebiliriz." dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA KEFİLİM”

Meral Akşener, Kürtlere, "PKK'lı" olarak bakılmasının yanlış olduğunun altını çizerek, ayrıştırıcı dil kullanılmasına karşı çıktılarını ifade etti. Bir soru üzerine Akşener, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na kefilim. Ne Abdullah Öcalan'ı çıkarır ne PKK ile el sıkışır ne Habur rezaletini yaşatır ne de FETÖ ile el sıkışır." dedi. Akşener, parlamenter sisteme geçmenin ülke için elzem olduğuna inandığını dile getirerek, bunun için de Kılıçdaroğlu'na oy istediğini söyledi.

HÜDA-PAR’A ÇOK SERT SÖZLER…

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 'Bekar kadınları sahiplendireceğiz' diyen HÜDA PAR'a tepki gösterdi. Bu sözlere çok sinirlenen Akşener, "Sahiplendirmek ne demek ya. Küfür edicem şimdi. Dangalak diyeyim. Seni sahiplendirelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...