Tgrt Haber

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan dikkat çeken çıkış: Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’na katılırdı

16 Nisan 2023 13:19 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 13:28
DSP Genel Başkanı Aksakal’dan dikkat çeken çıkış: Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’na katılırdı

Son dakika haberi: DSP Genel Başkanı Önder Aksakal katıldığı televizyon programında yaklaşan seçimleri değerlendirdi. “Bülent Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu” diyen Aksakal ayrıca Anayasa’nın ilk dört maddesine dikkat çekti.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere 28 gün kaldı. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem Milletvekili​ tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde Ankara’da hareketli geçen günlerde ittifaklarda da değişiklikler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek istedi. Aksakal da iade-i ziyaret gerçekleştirerek Cumhur İttifak'ını desteklediklerini açıkladı.

Ayrıca AK Parti listelerinden gireceği ortaya çıkarken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal açıklamalarda bulundu.  Aksakal burada yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’na neden katıldıklarına dair değerlendirmelerde bulundu.  

“ECEVİT YAŞASAYDI…”

Aksakal seçimlerde “Bülent Ecevit’in yaşasaydı Cumhur İttifakı’na katılırdı” derken şu ifadeleri kullandı;

Anayasamızın ilk dört maddesine saygı duyan yapılarla beraber olmak her zaman bizim için öncelikti. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in getirdiği bir kuraldı. Millet İttifakı'nın bu ilk dört maddeyle sorunu var. Bülent Ecevit de yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...