Tgrt Haber

Sadullah Ergin’den ‘FETÖ lideri Gülen’le görüştünüz mü?’ sorusuna cevap: Pensilvanya’da temas oldu

14 Nisan 2023 05:50 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 07:55
Sadullah Ergin’den ‘FETÖ lideri Gülen’le görüştünüz mü?’ sorusuna cevap: Pensilvanya’da temas oldu

Son dakika haberi: DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin katıldığı televizyon programında  "Fethullah Gülen ile hiç görüştünüz mü?" sorusuna cevap verdi. 2004-2005 yılları arasında ABD’de bir festivale katıldığını söyleyen Ergin “Pensilvanya’da temas oldu. Sadece bir ziyaret oldu” dedi.

DEVA Partisi​ Genel Başkan Yardımcısı ve CHP​ Ankara 1.bölgeden milletvekili adayı olarak gösterilen Sadullah Ergin katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Balyoz ve Ergenekon sürecinde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Sadullah Ergin siyasi çizgisinin belli olduğunu belirterek Milli Görüş’ten geldiğini ifade etti. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un FETÖ lideri "Fethullah Gülen ile hiç görüştünüz mü?" sorusuna da cevap veren Ergin, “Doğrudan bir görüşmem yok. Siyasetçilerin geniş görüşme yelpazesi vardır. Geçmişte bir görüşmemiz olmuş olabilir, çok eski” ifadelerini kullandı.

“SADECE BİR ZİYARET OLDU”

Amerika’da Türk Festivali’ne katıldığını ve Hatay’ın esnaf derneklerinin bu festivale katıldığını söyleyen Ergin, “Türkiye'nin yerellerini tanıtan ürün satışları, folklorik şeyler yaptırıyordu. Bölgenin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri Hatay'ı tanıtıyorduk. O esnada temas oldu. Bulunduğu yerde Pensilvanya'da oldu. 2004-2005 olabilir. Sadece bir ziyaret oldu. Kalabalık bir heyetimiz vardı. Turistik ziyaret gibi gelinip geçildi. Benim çizgim belli. Milli Görüş'ten gelmiş bir insanım. Görüştüğümüz insanlar değil, yaptığımız işlere bakmak lazım" dedi. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...